María Helena Antolin, presidenta de SERNAUTO, va voler destacar la importància de les dones pel sector de l’automoció amb motiu del Dia Internacional de les Dones. A un missatge institucional, Antolin va destacar que “les empreses d’automoció han incorporat cada cop més talent femení”. Segons la presidenta, “actualment, un 24% de les persones que treballen al sector de proveïdors d’automoció són dones”. Tot i que Antolin reconeix que “encara no en som moltes”, afirma que “s’observa una evolució ascendent i positiva” respecte d’anys anteriors.

En el mateix comunicat, SERNAUTO afirma que “ens volem unir a aquest moviment i donar visibilitat al valor que aporten les dones en aquesta indústria”. Igual que la seva presidenta, des de l’Associació Espanyola de Proveïdors d’Automoció destaquen que “cada cop són més les professionals que desenvolupen la seva carrera a la cadena de valor del sector d’automoció”. Tanmateix, reconeixen que, en matèria d’igualtat, “encara queda molt camí per recórrer”.

María Helena Antolin: “Les empreses no poden prescindir del lideratge i les capacitats de les dones”

Pel que fa als reptes als quals fa front el sector de l’automoció, María Helena Antolin destaca que “és fonamental comptar amb els millors professionals”. Per aquesta raó, Antolin reivindica que “les empreses no poden prescindir del lideratge i les capacitats de les dones: som un gran actiu per afrontar amb èxit el futur”.

María Helena Antolin, presidenta de SERNAUTO des de 2016. Imatge: SERNAUTO

 

La presidenta de SERNAUTO va ressaltar les qualitats que fan de les dones un actiu tan important per al sector de l’automoció. “Acostumem a tenir una gran capacitat d’adaptació al canvi i predisposició al treball col·laboratiu i som molt pragmàtiques”, va dir Antolin. Aquestes qualitats, afirma, “són fonamentals en aquests temps”.

María Helena Antolin també va animar “a totes aquelles qui vulgueu desenvolupar la vostra carrera professional” a “apropar-se a les empreses de components d’automoció”. Finalment, la responsable de SERNAUTO va reivindicar que “l’educació i les mesures de conciliació i flexibilitat per a homes i dones són la base fonamental de la igualtat d’oportunitats”. Assolir aquesta igualtat, diu Antolin, “és responsabilitat de tots”.