Lluís Juncà en la iniciativa Dona i Empresa
Lluís Juncà en una de les reunions de Dona i Empresa que es va clausurar ahir

 

Lluís Juncà, director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball, té clar que el futur passa per una major implicació de la dona en el món de l’empresa, sobretot en sectors tradicionalment dominats pels homes com l’enginyeria, la informàtica o l’automoció. “Les dones emprenedores són claus pel futur de la nostra societat. Sense la seva aportació no podrem construir un món més sostenible, divers i equitatiu”.

El director general d’Innovació i Emprenedoria va fer aquestes declaracions durant la cloenda del grup de treball “Dona i Empresa”. Segons un estudi de l’empresa Deloitte, només un de cada quatre treballadors de la indústria de l’automoció són dones. Tanmateix, aquesta xifra disminueix fins a la infrarepresentació quan parlem d’alts executius.

Segons l’informe, fins a un 45% de les dones enquestades afirmava que triarien un altre sector si comencessin la seva carrera. En aquest sentit, certifiquen que la falta d’igualtat, inclusió i diversitat de la indústria són les principals causes. “És una prioritat del Govern donar suport a les dones emprenedores. Volem acompanyar-les i també inspirar-les. Continuarem treballant en aquesta línia, a través de nous formats innovadors”, va dir Lluís Juncà.

Dona i Empresa, una iniciativa que inclou 46 entitats

El departament d’Empresa i Treball impulsa des de 2019 el grup de treball Dona i Empresa. En les seves dues edicions hi han participat 46 entitats i 22 potents. A més, ha aconseguit impulsar 24 noves iniciatives. Entre aquestes, destaquen la creació de dues noves xarxes d’emprenedores com la Xarxa Emprenedores Pallareses (XEP) o la Xarxa “Emprendona” d’Osona impulsada per l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement d’Osona.

Entre altres iniciatives, “Dona i Empresa” també ha impulsat la publicació d’una pàgina web de suport a les dones emprenedores. Ha creat una col·lecció de manuals per reduir la bretxa de gènere a l’ecosistema emprenedor. Per últim, ha desenvolupat diferents jornades de treball i programes d’acompanyament, coaching i mentoria per a dones emprenedores.

Lluís Juncà, amb els ulls posats en la innovació com a motor econòmic

Lluís Juncà és director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball des del 22 de juny de 2021. Nascut a Olot el 1982, és enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També té un màster en Anàlisi Política per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i en Administració (MBA) a l’escola de negocis Esade. Ha estat consultor a Everis i Deloitte, assessor al Parlament Europeu i cap del gabinet del líder de l’Oposició al Parlament de Catalunya. Per últim, ha sigut director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació i director de l’oficina del vicepresident i conseller d’Economia Oriol Junqueres.