Segons ANFAC, la quota de mercat dels vehicles alternatius s'ha situat al 26,7% durant el primer semestre
Segons ANFAC, la quota de mercat dels vehicles alternatius s’ha situat al 26,7% durant el primer semestre | ANFAC

 

Les matriculacions de vehicles electrificats, híbrids i de gas van incrementar-se un 126,8% al juny respecte al mateix mes de 2020. Així ho indiquen les dades recollides per ANFAC, Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions. Així doncs, el mes passat es van comercialitzar 35.413 unitats d’aquest segment, de les quals 34.457 varen ser turismes. En l’acumulat dels sis primers mesos de l’any, les vendes han crescut un 133,41%. En total, s’han matriculat 141.878 unitats, essent aquesta xifra un terç de tots els turismes comercialitzats, i superant a les vendes de vehicles dièsel.

Per tant, la quota de mercat dels vehicles alternatius se situa al 26,7% del mercat espanyol. D’aquest segment, els híbrids no endollables són els que van copar una major porció de mercat, amb el 19,73%. Les dades d’ANFAC, a més, assenyalen que els vehicles electrificats han acumulat un 5,4% del mercat durant el primer semestre. D’altra banda, els vehicles elèctrics i els híbrids endollables han assolit l’1,96% i el 3,44%, respectivament.

«Les matriculacions de vehicles electrificats i híbrids creixen, mentres que la resta segueixen baixant»

José López-Tafall, director general d’ANFAC

Segons José López-Tafall, director general d’ANFAC, «els vehicles electrificats i híbrids segueixen creixent en contra del mercat». En aquest sentit, López-Tafall destaca que aquest segment «augmenta les seves quotes mentre que la resta de matriculacions cau mes a mes». Tanmateix, el director general d’ANFAC recorda la necessitat «d’augmentar el seu ritme d’introducció a mercat, i incrementar aquestes vendes per assolir els objectius de descarbonització».

Precisament, José López-Tafall ha insistit que «l’exigència de reducció d’emissions continua creixent». A més, el directiu ha destacat que «altres països del nostre entorn van, sens dubte, més ràpid». Per això, indica que «necessitem no només créixer, sinó recuperar aquesta esquerda augmentant més el mercat, amb mesures urgents com les que hem proposat des d’ANFAC».

Vols més informació?

Consulta en aquest enllaç les dades completes de matriculacions de vehicles electrificats, híbrids i de gas al juny.