Les diferents associacions de l’automoció espanyola han celebrat el Pla d’Impuls a la Cadena de Valor de la Indústria de l’Automoció del govern central. Amb aquest pla, l’estat Espanyol reconeix la importància de l’automoció com a tractor de l’economia. Aquesta estratègia té l’objectiu d’afrontar els impactes negatius de la crisi del coronavirus amb una visió estratègica a mitjà termini. Les mesures previstes establiran “les bases de la transició cap a la mobilitat del futur”, ha explicat el president Pedro Sánchez. El Clúster de la Indústria d’Automoción de Catalunya (CIAC) també ha valorat positivament aquesta mesura, però ha demanat conèixer els detalls amb més profunditat.

Les associacions de fabricants de vehicles i components (ANFAC i SERNAUTO) i les de distribució i comercialització de vehicles (FACONAUTO i GANVAM) han celebrat la unitat entre el govern i el sector. A més, han destacat el compromís comú per impulsar la competitivitat del sector i avançar cap a nous models més sostenibles i digitalitzats. Tanmateix, l’automoció demana rapidesa en la implementació de les mesures per recuperar el ritme de producció i reduir l’impacte de la crisi econòmica.

ANFAC: “El pla de suport a l’automoció recull bona part de les nostres necessitats”

José Vicente de los Mozos, president d’ANFAC, ha destacat que el pla de suport a l’automoció “recull bona part de les nostres necessitats a curt termini”. Entre elles, la renovació del parc automobilístic o l’impuls a la mobilitat elèctrica. De los Mozos també ha volgut remarcar que “també recull el compromís dels fabricants per plantejar la transformació de la indústria cap a la mobilitat del futur”.

Per la seva banda, la presidenta de SERNAUTO Maria Helena Antolin ha volgut agrair al Govern, associacions i sindicats el seu compromís amb l’automoció. Antolin ha afirmat que “pels proveïdors d’automoció, que invertim més del 4% de la nostra facturació en R+D+I, són prioritaris els incentius fiscals a la innovació”. Per aquesta raó, la presidenta de SERNAUTO està convençuda que “aquesta mesura permetrà que el sector avanci cap a la transició tecnològica i ecològica”. Maria Helena Antolin també ha volgut agrair “el compromís del Govern amb l’FP i la formació continuada per impulsar la formació a noves tecnologies i conceptes de mobilitat”. En aquest sentit, ha recordat que “és imprescindible reforçar les competències formatives dels nostres professionals per impulsar la competitivitat i l’ocupació”.

Faconauto: “Aquest pla ens permetrà recuperar tota l’ocupació afectada pels ERTO”

Gerardo Pérez, president de Faconauto, afirma que “aquest pla portarà molt bones notícies”. En la seva opinió, l’acord permetrà que els concessionaris “recuperin tota l’ocupació afectada pels ERTO”. Segons indica Pérez, es tracta d’un pla “ordenat, just i que reforça el nostre compromís amb el medi ambient”. Així, el president de Faconauto creu que els concessionaris podran mantenir  161.500 treballadors, pels quals el pla contempla millores a la seva formació i productivitat. Segons Gerardo Pérez, aquest pla és “un gran punt de partida” per enfortir l’automoció i avançar cap a la digitalització i la descarbonització.

Paral·lelament, el president de Ganvam Raúl Palacios afirma que “aquest pla reconeix l’automoció com una prioritat, i farà que pugui sobreviure al shock del coronavirus gràcies a una estratègia de reactivació ambiciosa a curt termini”. Palacios ha valorat que “es tracta de la major dotació econòmica pel sector des de 2012”. A més, el president de Ganvam ha afegit que aquest acord “respecta el principi de neutralitat tecnològica perquè les rendes més baixes puguin accedir a vehicles eficients”.

Accedeix a aquest enllaç per consultar el Pla d’Impuls a la Cadena de Valor de la Indústria de l’Automoció.