Consorci de Formació Professional d'Automoció

L'automoció prepara un pla de xoc per frenar el coronavirus
L’automoció prepara un pla de xoc per frenar el coronavirus. Imatge: SERNAUTO

 

Les associacions de fabricants de vehicles i components, ANFAC i SERNAUTO, així com les de distribució o comercialització de vehicles, FACONAUTO i GANVAM, han emès un comunicat conjunt en el qual mostren el compromís del sector de l’automoció amb l’actual crisi del coronavirus. En aquest escrit, les associacions mostren el suport a les mesures establertes fins al moment. A més, anuncien un pla de xoc “amb mesures extraordinàries” per garantir “la viabilitat, competitivitat i ocupació del sector”.

Les diferents associacions reconeixen “els esforços del Govern i les mesures de coordinació per garantir la millor gestió possible d’aquesta crisi”. Especialment, diu el comunicat, pel que fa “al transport de mercaderies i l’entrada i sortida de treballadors sota les més exigents condicions de seguretat”. D’altra banda, garanteixen el compliment de “les normatives derivades de la declaració de l’estat d’alarma i  de totes les exigències sanitàries per protegir la població”.

Els clústers del sector automoció també han volgut mostrar el seu agraïment a tots els col·lectius que participen en la lluita contra el coronavirus. “La seva tasca és indispensable en aquests moments crítics i és la nostra responsabilitat facilitar la seva feina”, diu el comunicat.

El pla de xoc de l’automoció per frenar el coronavirus

Segons el comunicat, l’actual situació de crisi requereix respostes extraordinàries, també des del sector de l’automoció. “Les fàbriques i establiments comercials del sector són indispensables per mantenir l’ocupació“, asseguren. Per aquesta raó, les associacions es mostren preocupades per l’actual crisi, ja que “està impactant significativament l’activitat del sector”.

En aquest context ANFAC, SERNAUTO, FACONAUTO i GANVAM estan preparant un pla de xoc per minimitzar els efectes del coronavirus sobre l’automoció. Tal com indica el comunicat, aquest pla de xoc inclourà “mesures extraordinàries que reforcin les ja aprovades pel Govern“. El seu objectiu és garantir la viabilitat, competitivitat i ocupació del sector, des d’ara fins a la fi de l’estat d’alarma.

Al seu comunicat, les diferents associacions reclamen mesures com “la simplificació i agilització dels expedients de regulació temporal d’ocupació, així com un ampli ventall d’altres mesures econòmiques i fiscals”. En aquest ventall, es destaca “l’habilitació d’un fons extraordinari d’ajudes al sector per la recuperació industrial i del mercat”. Finalment, tanquen el comunicat afirmant que “el sector de l’automoció mantindrà el seu compromís i responsabilitat amb la salut i seguretat dels seus col·laboradors, treballadors i el conjunt de la societat”. D’igual manera, des del sector “es posen a la disposició del Govern i sindicats per desenvolupar conjuntament un pla de mesures urgents i extraordinàries pel sector”.