Consorci de Formació Professional d'Automoció

L'automoció espera que Seat Martorell tingui el segon major increment en la producció de tot l'Estat
L’automoció espera que Seat Martorell tingui el segon major increment en la producció de tot l’Estat | SEAT

 

Segons La Tribuna de Automoción, les fàbriques espanyoles d’automoció produiran 2.819.409 unitats en 2021, un 24,4% més que el 2020. Amb aquest increment, la producció a les fàbriques d’automoció quedaria molt propera a les dades obtingudes el 2019. Tanmateix, el citat mitjà matisa que les seves previsions s’han projectat “si no es produeixen grans sobresalts per la pandèmia de la Covid-19”.

Aquest increment en la producció seria resultat d’un augment generalitzat en l’activitat de les fàbriques espanyoles. Així, La Tribuna de Automoción afirma que la planta PSA de Vigo serà la que produeixi més automòbils aquest 2021. En segon lloc quedaria la fàbrica de Seat a Martorell, que arribaria a fabricar uns 482.500 vehicles, segons el mitjà especialitzat.

L’automoció recupera els volums de producció de l’any 2019

De complir-se els pronòstics, doncs, l’automoció recuperaria els volums de producció previs a la pandèmia. En 2019, l’automoció espanyola va fabricar un total de 2,822 milions de vehicles. Aquesta xifra suposa un increment del 0,1% respecte de les 2.819.409 unitats previstes per ser fabricades enguany. Comparant les projeccions de 2021 amb les xifres obtingudes l’any passat, sí que s’observen grans diferències. I és que les restriccions per frenar la Covid-19 durant el primer estat d’alarma van aturar en sec l’activitat a les fàbriques.

Tant és així que en 2020 es va produir 2.265.587 vehicles, un 19,76% menys que l’any anterior. De fet, les dades de 2020 van ser les pitjors des de 2013, quan van fabricar-s’hi 2,167 milions d’automòbils. Aleshores, el sector encara arrossegava les conseqüències de la crisi financera de l’any 2008.

Seat Martorell incrementarà el volum de producció un 37,91% aquest 2021

Segons La Tribuna de Automoción, totes les fàbriques d’automoció de l’Estat incrementaran la producció. L’única excepció serà la de Renault a Palència, que segons el mitjà experimentarà “un any estable”. PSA Vigo està previst que sigui la planta amb un major volum de producció de tot Espanya. Concretament, podria arribar a les 600.000 unitats, xifra més d’un 20% superior a la del 2020.

Seat Martorell seria la segona fàbrica de tot l’estat pel que fa a l’increment en el volum de producció d’automòbils en aquest 2021. Ja fa mesos que Seat ha treballat de manera activa per recuperar la producció perduda durant els mesos del confinament més dur. Al setembre, la planta es va mantenir activa tres dels quatre dissabtes d’aquell mes. Tanmateix, fa unes setmanes que l’empresa d’automoció va anunciar la limitació de la producció. Aquesta mesura respon a una mancança de recanvis i components d’automoció causada per la pandèmia, que ha obligat moltes fàbriques del sector a alentir els ritmes de producció. Tanmateix, La Tribuna de Automoción veu amb optimisme el futur de l’empresa catalana per aquest 2021. Per això, estima que experimentarà un creixement en la producció del 37,91% respecte del 2020.