Consorci de Formació Professional d'Automoció

Laura Carnicero va assolir el seu càrrece l'1 de juliol; Markus Haupt ho farà l'1 de setembre
Laura Carnicero va assolir el seu càrrece l’1 de juliol; Markus Haupt ho farà l’1 de setembre | SEAT

L’empresa catalana d’automoció SEAT ha actualitzat el seu Comitè Executiu amb dos nous nomenaments. Així, Laura Carnicero serà la nova vicepresidenta de Persones i Organització, mentre que Markus Haupt serà el nou vicepresident de Producció i Logística. D’aquesta manera, SEAT enceta la seva transformació empresarial reforçant el seu equip directiu.

Laura Carnicero, actual directora de Personal de l’empresa, succeeix Xavier Ros. El seu principal repte serà el d’impulsar un canvi cultural dins l’organització per fer front l’evolució cap a l’electrificació i el creixement de Cupra. Carnicero va assolir el seu càrrec el passat 1 de juliol. Per la seva part, Markus Haupt, actual president de Volkswagen Navarra, començarà a exercir les seves noves funcions l’1 de setembre. Des d’aquesta posició, treballarà per a promoure sinergies de producció entre les diferents fàbriques que el Grup Volkswagen té a la península Ibèrica. És a dir, les plantes de Martorell, Pamplona i Palmela (Portugal). Haupt ocuparà el lloc de Herbert Steiner, que abandona la companyia per fer front nous reptes professionals.

«La Laura Carnicero és una líder forta i amb experiència provada en la nostra empresa»

Wayne Griffiths, president de SEAT S.A.

Laura Carnicero és doctora en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La seva experiència a l’automoció va començar l’any 1999. Aleshores, es va incorporar a SEAT S.A. i, un any més tard, es va traslladar a la seu central del Grup Volkswagen. En aquestes instal·lacions, va treballar a l’equip d’investigació en soldadura làser. El 2001, Carnicero va tornar a Barcelona, on va desenvolupar-se professionalment a diverses posicions dins la companyia. Durant aquest temps, va mostrar els seus coneixements i lideratge en àrees com la producció o la planificació de producte.

A partir de l’any 2015, Carnicero va incorporar-se al departament de Recursos Humans, com a responsable de Formació i Desenvolupament. A més, va començar a exercir com a directora de l’Escola d’Aprenents. En aquest temps, va impulsar programes transformadors perquè SEAT avancés cap a la Indústria 4.0. Gràcies a les seves iniciatives, els empleats de SEAT van poder assolir les habilitats i eines necessàries per al seu encaix en els perfils professionals del futur. D’altra banda, va implementar de manera exitosa el programa de formació continua Always Learning.

Segons Wayne Griffiths, president de SEAT S.A., «Laura Carnicero és una líder forta i amb experiència provada en la nostra empresa». Per això, afirma que «el seu nomenament és un reconeixement a la seva feina i fites, i al talent que tenim a l’empresa». Així, Griffiths s’ha mostrat «convençut que Laura està personalment compromesa amb SEAT i amb la transformació de la companyia».

«En Markus és un professional experimentat dins el Grup Volkswagen i està motivat per a impulsar el canvi cap a l’electrificació de Martorell»

Wayne Griffiths, president de SEAT S.A.

El president de la firma automobilística també va tenir paraules de felicitació per a Markus Haupt. Va referir-se’n com a «un expert en producció i processos que coneix molt bé SEAT». En aquest sentit, Wayne Griffiths va mostrar-se feliç que «hagi acceptat el repte d’electrificar l’empresa i de convertir Espanya en un futur hub del vehicle elèctric a Europa».

Markus Haupt té formació en gestió empresarial a Barcelona, i compta amb més de vint anys d’experiència internacional al Grup Volkswagen. Va ser en el grup automobilístic on va encetar la seva carrera professional, l’any 2001. Primerament, va contribuir a SEAT i Audi especialitzant-se en prototips. Tres anys més tard, però, va tornar a la companyia de Martorell com a responsable de la gestió de Processos i Projectes de les Presèries de SEAT. Des d’aquest rol va tenir un paper decisiu per al llançament de l’Audi Q3 a la planta de Martorell.