Consorci de Formació Professional d'Automoció

A causa de la crisi derivada del coronavirus, la indústria espanyola reclama una sèrie de mesures per reactivar l’economia. En un comunicat, l’Aliança per la Competitivitat de la Indústria Espanyola demana impulsar de manera progressiva les activitats industrials “perquè exerceixin el seu fonamental paper tractor de l’economia”. Per això, demanen “mesures urgents que paral·lelament estimulin la demanda i la competitivitat de les empreses”.

L’Aliança per la Competitivitat de la Indústria Espanyola està formada per diferents associacions dels principals sectors industrials de l’Estat. Entre elles, i representant l’automoció, es troba ANFAC, Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions. En aquest comunicat, el conjunt de clústers també han volgut reivindicar el paper de la indústria dins l’economia espanyola durant la crisi del coronavirus. En aquest sentit, afirmen que “la indústria segueix sent part activa de l’esforç de la societat per lluitar contra la malaltia, a més de l’actiu més sòlid per mantenir l’activitat econòmica”.

Les mesures que proposen per reactivar l’economia durant la crisi del coronavirus

Concretament, l’Aliança per la Competitivitat de la Indústria Espanyola considera “improrrogable” que el govern de l’Estat activi mesures immediates en cinc eixos. El primer és impulsar la inversió pública en infraestructures, habitatge públic i rehabilitació. El segon, el d’estimular de forma efectiva la demanda d’automòbils. En aquest sentit, cal recordar que, segons la mateixa ANFAC, les matriculacions de turismes i totterrenys van caure un 69,3% durant el mes de març.

En un tercer àmbit, es demana la reducció general dels impostos pels sectors industrials que compten amb competència internacional. Addicionalment, es reclamen mesures per afavorir l’accés als mercats internacionals de les empreses estatals. Finalment, l’Aliança reivindica la flexibilitat a la imposició d’impostos i mesures relacionades amb l’energia i les emissions.

L’Aliança per la Competitivitat de la Indústria Espanyola considera “imprescindible” un paquet de mesures per “incrementar la demanda a l’àmbit nacional i millorar la competitivitat de les nostres empreses al mercat internacional”.