Consorci de Formació Professional d'Automoció

Mentres se soluciona el conflicte amb Acciona, els treballadors de Nissan rebran formació sobre mesures de protecció i prevenció laboral
Mentre duri el conflicte amb Acciona, els treballadors de Nissan rebran formació sobre prevenció laboral. Imatge: Nissan

 

El retorn de l’activitat a la fàbrica de Nissan, previst pel dia d’avui, haurà d’esperar malgrat l’acord al qual van arribar amb els treballadors. La direcció de l’empresa japonesa d’automoció va comunicar que “per raons alienes a la seva voluntat”, la fàbrica tornarà a produir a partir del dia 31. Aquestes raons responen a la decisió d’Acciona, proveïdora de serveis logístics, de rescindir el seu contracte amb Nissan. Tanmateix, els treballadors hauran d’acudir a la fàbrica per rebre un pla de formació sobre protocols de prevenció laboral i mesures de protecció.

Està previst que la Línia 1, on es fabrica la furgoneta elèctrica e-NV200, reinicïi l’activitat el dilluns 31 d’agost. D’altra banda, s’espera que la Línia 2, on es produeixen les pick-up Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes X-Class, torni el dilluns 7 de setembre.

Nissan busca alternatives per reprendre l’activitat “tan aviat com sigui possible”

La direcció de Nissan ha afirmat que s’estan buscant alternatives “de caràcter urgent i extraordinari” per reprendre la producció “tan aviat com sigui possible”. En aquest sentit, l’empresa afegeix que “tots els empleats que no puguin teletreballar” hauran d’acudir al seu lloc de treball. En comptes de realitzar la seva activitat habitual, els treballadors rebran una formació sobre protocols de mesures de protecció i prevenció laboral per “tornar a l’activitat amb totes les garanties”, explica Nissan.

Tanmateix, l’empresa d’automoció ha reiterat que “la millor alternativa” per solucionar l’actual crisi és “la cerca d’alternatives sòlides per reindustrialitzar les plantes“. Aquesta opció, segons Nissan, és la millor per garantir el futur de les fàbriques i reiniciar l’activitat industrial.

La plantilla de Nissan, pendent de la resolució del conflicte amb Acciona

La producció de vehicles a Nissan es reprendrà un cop l’empresa solucioni el conflicte que té obert amb Acciona. Acciona, que s’encarregava de proveir serveis de logística, va rescindir el seu contracte amb Nissan de manera unilateral i anticipada. Aquest fet va provocar l’acomiadament de 500 persones que es trobaven subcontractades a les fàbriques de Zona Franca i Sant Andreu de la Barca.

En aquest sentit, els representants dels treballadors de Nissan han indicat que la plantilla tornarà als seus llocs de treball a l’espera de veure com evoluciona el conflicte amb Acciona. Per tal d’agilitzar la tornada a la feina, però, les mateixes fonts sindicals veuen com a possible solució que els treballadors de Nissan assoleixin les funcions que pertanyien al personal subcontractat d’Acciona. Tanmateix, aquesta opció no seria del tot viable, ja que garantir els llocs de treball de les empreses proveïdores era una de les condicions de l’acord tancat amb Nissan. Per ara, doncs, només rebran formació sobre protocols de de prevenció laboral i mesures de protecció.