Sembla que el futur de la fàbrica de Nissan a Barcelona encara està lluny d’aclarir-se. Segons Gianluca de Ficchy, president de Nissan a Europa, durant els mesos vinents es podrien prendre decisions que afectin les instal·lacions. Aquestes declaracions arriben després d’una setmana marcada per les mobilitzacions dels treballadors a Barcelona, que reclamaven garanties per la planta de la Zona Franca.

La producció de la planta de Nissan a Barcelona es troba per sota del 20% de les seves possibilitats.
La producció a la planta de Nissan a Barcelona es troba per sota del 20% de les seves possibilitats. Imatge: Nissan.

 

A una roda de premsa celebrada a França, de Ficchy va assegurar que s’està estudiant el descens de la producció a la fàbrica de Nissan a Barcelona, a conseqüència d’una baixada de la demanda. Per aquesta raó, el directiu italià ha anunciat reunions amb els sindicats “per revisar l’estratègia de negoci de Nissan a tot Europa. A més, de Ficchy ha anticipat que “durant els mesos vinents, la companyia podria prendre decisions que afectin aquesta fàbrica”.

El president de Nissan a Europa també ha destacat la importància d’arribar a un acord de lliure mercat entre Regne Unit i Unió Europea després del Brexit. Si no s’eviten els aranzels del 10% per a vehicles i components, de Ficchy assegura que “no tindríem la capacitat de vendre vehicles”.

Els treballadors de Nissan Barcelona se segueixen mobilitzant

Ahir dimarts, els treballadors de la planta de Nissan a Barcelona van fer talls a la Ronda Litoral com a protesta per la situació en què es troben les instal·lacions. Segons xifres de la Guàrdia Urbana, un miler de treballadors van tallar ambdós sentits de la Ronda a l’altura del Consorci de la Zona Franca.

Aquesta mobilització se suma a les protestes que els treballadors de la fàbrica han protagonitzat durant les darreres setmanes. El passat 19 de febrer, unes 1.300 persones es van manifestar davant la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya. Aleshores, els sindicats van reunir-se amb la delegada de l’Estat, Teresa Cunillera, qui els va assegurar el compromís de les administracions per garantir la continuïtat de les instal·lacions.