El Clúster Digital de Catalunya i el Clúster Audiovisual de Catalunya han organitzat l’Interclúster a la seu d’SGAE, a Barcelona. Es tracta d’una jornada en la qual s’ha fomentat un espai d’interrelació del sector digital amb l’àmbit audiovisual. A més, s’han explorat els nous reptes als quals poden fer front els dos sectors. En aquest espai col·laboratiu, s’ha volgut destacar la importància de la intel·ligència artificial (IA). La IA és una tecnologia emergent, clau a la nova indústria 4.0, i que té un impacte total de 1.358 milions d’euros a Catalunya.

La Generalitat invertirà 10 milions d'euros entre 2020 i 2023 per desenvolupar la intel·ligència artificial
La Generalitat invertirà 10 milions d’euros per desenvolupar la intel·ligència artificial. Imatge: Clúster Audiovisual de Catalunya

 

L’acte ha estat presidit per Daniel Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya. A més, ha comptat amb la participació d’altres figures destacades del sector. Una d’elles ha estat Xavier Cubelles, consultor per  a Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya. A la jornada també ha participat Jordi Gilabert, CEO i fundador de Konodrac i Carles Rams, CEO d’Ebantic.

La Generalitat invertirà 10 milions d’euros a la intel·ligència artificial

Daniel Marco ha assegurat en una de les seves intervencions que “en dos, tres o quatre anys aquestes noves tecnologies -com el 5G, el blockchain i la intel·ligència artificial- seran una realitat a tot arreu”. Per aquesta raó, el director general d’Innovació i Economia Digital ha anunciat que la Generalitat prepara una injecció de 10 milions d’euros per al desenvolupament de la intel·ligència artificial. Aquesta dotació es farà efectiva al llarg del període entre 2020 i 2023.

Daniel Marco també va animar els assistents de l’Interclúster a assistir a la següent edició de l’Integrated Systems Europe (ISE), que en 2021 tindrà lloc a Barcelona. L’ISE és la fira més important del món als àmbits de l’audiovisual i els sistemes integrats. Marco va destacar l’Integrated Systems Europe “com a un punt de nexe i ecosistema entre el sector de les TIC i l’audiovisual”.

Per la seva part, Xavier Cubelles ha volgut destacar la importància d’aixecar ponts entre els sectors de l’audiovisual i les TIC. En aquest sentit, el consultor d’Eurecat ha valorat aquests acords com a “necessaris i pràcticament obligatoris”. D’altra banda, Carles Rams va reivindicar la importància que tenen els projectes locals en el desenvolupament de la intel·ligència artificial, per tal de “fer-la útil en molts més camps i que sigui molt més propera a la societat”.