La Generalitat de Catalunya prepara un pla d’acció per la logística i el transport de mercaderies, que dotarà el sector de 7,3 milions d’euros. Aquesta mesura, busca «cohesionar i dinamitzar la logística i el transport de mercaderies perquè puguin afrontar els canvis i reptes de futur», segons el Govern. Amb aquesta estratègia, es buscarà la «millora i adaptació de l’agenda verda» per tal d’avançar cap a una indústria més sostenible, indiquen des de l’Executiu.

Així, el nou pla d’acció per la logística i el transport de mercaderies inclourà mesures com «la sostenibilitat ambiental, l’eficiència en la gestió documental, l’actualització econòmica entre l’Administració i el sector», indica el Govern. A més, es buscarà un acord entre institucions i empreses sobre l’afectació al sector de la gestió de les infraestructures.

El pla busca la modernització, digitalització i enfortiment de la logística i transport de mercaderies

El pla d’acció que prepara la Generalitat s’estructurarà en nou àmbits i proposarà un total de 26 accions concretes. Aquestes actuacions buscaran impulsar la modernització, digitalització i enfortiment del sector, un dels més importants pel teixit industrial català. I és que la logística i transport de mercaderies dona feina a més de 150.000 persones i representa el 13% del PIB català. Entre les mesures que contempla el pla, s’inclouen el finançament per incentivar la descarbonització de flotes i la informatització dels processos. També es formarà els professionals i es constituirà «una taula de treball sobre la fiscalitat del sector i plans de compensació de peatges», segons la Generalitat.

Aquest programa es va donar a conèixer a una de les reunions setmanals entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i la comissió del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social. Aquest òrgan es va crear expressament per minimitzar els aspectes socials i econòmics de la crisi de la COVID-19. Aquesta Comissió està presidida pel mateix president de la Generalitat. A més, la integren els titulars del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el Departament de la Presidència, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.