La Formació Professional inicia el curs 2020-2021 entre fortes mesures de prevenció contra la Covid-19
La Formació Professional inicia el curs 2020-2021 entre fortes mesures de prevenció contra la Covid-19 | Educació

 

La Formació Professional ha recuperat l’activitat acadèmica aquesta setmana per incorporar-se al curs 2020-2021. Enguany hi haurà 2.092 places noves, amb 340 noves places d’ensenyament en règim especial. A més, hi haurà disponibles 17.650 noves places d’acreditació de competències professionals.

En total, s’espera que més d’un milió i mig d’alumnes de totes les edats es reincorporin durant aquesta setmana. Aquesta xifra suposa una reducció de 12.098 alumnes respecte de l’any anterior. Tanmateix, durant el curs 2020-2021 la Formació Professional comptarà amb 2.420 estudiants més que el curs anterior.

Formació Professional 2020-2021: més places i nous centres

Aquest increment en el nombre d’estudiants que cursaran FP durant l’actual curs no és quelcom casual. La Formació Professional ha demostrat ser, any rere any, un model formatiu que ofereix plenes garanties a l’hora de trobar feina. De fet, els estudiants d’FP són el perfil més buscat per les empreses de Catalunya, segons un estudi Infoempleo i Adecco. L’augment del nombre de places, doncs, respon a la necessitat de formar professionals per tal de superar la crisi econòmica i laboral causada per la Covid-19.

A més d’augmentar el nombre de places disponibles, aquest curs 2020-2021 s’ha reforçat l’oferta de Formació Professional amb nous equipaments. En total, s’han construït tres nous centres específics d’FP per trasllats de cicles.

Mesures de prevenció contra la Covid-19 als centres educatius

A causa de la crisi sanitària causada pel coronavirus, es prendran una sèrie de mesures de prevenció especials per garantir una tornada segura a les aules. Entre elles, les bàsiques com la desinfecció i ventilació dels espais, la rentada de mans i la disponibilitat de gel hidroalcohòlic. També serà obligatori l’ús de mascareta a partir dels dotze anys, i a partir dels sis en cas que així ho requereixi la situació sanitària.

A més, però, es prendran mesures més específiques per tal de minimitzar el risc de contagi d’alumnes, professors, empleats i pares i mares. Els accessos als centres educatius es farà amb mascareta i en torns, per tal d’evitar aglomeracions. Els torns també estaran presents a l’esbarjo i els menjadors. Pel que fa als menjadors, a més, s’assignaran taules específiques pels grups estables. Si aquesta mesura no es pogués realitzar, es deixarà una cadira buida entre els alumnes per respectar la distància interpersonal.

Podeu visitar l’espai Escola Segura del Departament d’Educació per consultar la situació de cada centre formatiu en relació amb el context de la pandèmia.

Infografia sobre l'inici del Curs Escolar 2020-2021