Consorci de Formació Professional d'Automoció

La Comissió de Reindustrialització tornarà a reunir-se el mes de juliol
La Comissió de Reindustrialització tornarà a reunir-se el mes de juliol | NISSAN

 

La Comissió de Reindustrialització de Nissan Barcelona ja ha seleccionat els quatre projectes més sòlids per la reconversió de les plantes. A principis de juny, el grup de treball va concloure l’anàlisi de les disset propostes que s’havien presentat a l’abril. Així, s’han escollit les quatre empreses que es troben en una posició més sòlida per donar continuïtat al funcionament de les fàbriques.

Al llarg de les diverses sessions celebrades en els darrers mesos, la comissió ha analitzat profundament la dissetena de projectes que es van presentar a l’abril. En aquesta anàlisi s’han seguit els criteris d’avaluació establerts a la darrera reunió, celebrada el maig. Aquest han estat: el perfil corporatiu de l’empresa, el seu model de negoci, el seu pla industrial i la seva viabilitat econòmica i financera.

Quatre propostes: un hub empresarial i quatre fàbriques d’electromobilitat

Una d’aquestes empreses proposa l’ús de les plantes de Nissan per crear-hi un hub empresarial d’electromobilitat. D’altra banda, les altres tres empreses plantegen l’aprofitament de les fàbriques per produir-hi vehicles de mobilitat sostenible (elèctrics i d’hidrogen).

A partir d’ara, doncs, la Comissió de Reindustrialització treballarà en la següent fase del projecte. Aquesta se centrarà a demanar a les companyies seleccionades més detalls sobre el seu projecte i model de negoci. Posteriorment, cap al juliol, hauran de presentar les seves ofertes vinculants per tal de poder iniciar la negociació del contracte final.

«La Generalitat intensificarà els contactes amb les empreses interessades»

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat

A la darrera reunió, celebrada telemàticament a principis de juny, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, va assegurar que el Govern «intensificarà els contactes amb el conjunt de les empreses interessades per tal de poder prioritzar al juliol les propostes presentades».

En aquest sentit, Sergio Alcaraz, representant de Nissan a la Comissió, va afegir que «els treballs de la Comissió de Reindustrialització van en la bona direcció». Alcaraz també va voler reiterar «la màxima implicació de Nissan» en la cerca d’alternatives de reindustrialització. Per això, va afegir que «ara esperem avançar en la consolidació dels projectes que hem prioritzat de manera conjunta amb la representació dels treballadors i les administracions públiques». Finalment, Sergio Alcaraz va concloure assegurant que «seguirem treballant junts per atreure nous potencials inversors interessats».

La Comissió de Reindustrialització tornarà a reunir-se el juliol

En la darrera reunió de la Comissió de Reindustrialització va participar Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Raül Blanco, secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria; Natàlia Mas, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya; Carles Prieto, subdelegat del Govern a Catalunya; Sergio Alcaraz, director d’Enginyeria i representant de Nissan a la Comissió; Frank Torres, responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB); i els representants de les quatre organitzacions sindicals que integren els Comitès d’Empresa als centres de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i NDS. A més, la reunió va comptar amb la presència d’Ignacio Crespo, director d’Estratègia i Transformació de la consultora KPMG.

La pròxima reunió de la Comissió de Reindustrialització tindrà lloc el mes de juliol.