Consorci de Formació Professional d'Automoció

La Comissió preveu que la licitació dels terrenys es posi en marxa en la segona quinzena de juny
La Comissió preveu que la licitació dels terrenys es posi en marxa en la segona quinzena de juny | NISSAN

La Comissió de reindustrialització de Nissan Barcelona ha celebrat aquesta setmana una nova reunió per resoldre el futur de les fàbriques. Han assistit a l’acte la representació dels treballadors, les administracions públiques, la direcció de Nissan i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). A més, hi han estat presents el Bufet d’Advocats de Roca Junyent, i la consultora tècnica KPMG.

En aquesta nova trobada, s’ha acordat per totes les parts l’adjudicació directa dels espais per a l’execució del projecte de Silence. També s’ha acordat la continuïtat del Centre Tècnic de Nissan, localitzat a Barcelona. A partir d’ara, tots els membres de la Comissió continuaran treballant per formalitzar els contractes de lloguer amb el CZFB. Així, el grup de treball confia accelerar la posada en marxa de totes les iniciatives de reindustrialització.

Next steps per concretar la reindustrialització de Nissan Barcelona

Durant les setmanes vinents, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona col·laborarà amb Roca Junyent per finalitzar les condicions de licitació dels terrenys. En aquest sentit, està previst posar en marxa el concurs públic durant la segona quinzena del mes de juny.

Els membres de la Comissió també actuaran per trobar una agenda definitiva per posar en marxa un concurs públic per a la gestió dels terrenys de la Zona Franca a través d’un únic operador. Aquest procés facetarà directament els projectes de reindustrialització del hub d’electromobilitat i de Silence. La Comissió confia a haver pres una deicisió a mitjans de setembre.

«Estem a prop d’assolir l’objectiu de reindustrialitzar la planta de Nissan amb llocs de feina de gran qualitat i enfocats a la mobilitat sostenible »

Natàlia Mas i Guix, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya

Segons ha indicat Natàlia Mas i Guix, directora general d’Indústria, «aviat es publicaran els plecs del concurs de gestió i es resoldrà l’adjudicació directa de les parcel·les que ocuparan Silence i el Centre Tècnic de Nissan». D’aquesta manera, Mas celebra que «el projecte del hub d’electromobilitat continuï reforçant-se». A més, ha explicat que «estem a prop d’assolir l’objectiu de reindustrialitzar la planta de Nissan amb llocs de feina de gran qualitat i enfocats a la mobilitat sostenible».

Per la seva part, Frank Torres, responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, afirma que «Nissan té clares els possibles acords amb Silence i el hub d’electromobilitat per a assegurar la transferència dels actius i altres detalls que els inversors ens han sol·licitat per donar viabilitat als projectes». A partir d’ara, Torres afirma que «només queda posar en marxa el concurs de l’operador dels terrenys per tal que la Mesa de Reindustrialització pugui tancar l’acord final».