Josep Bargalló, durant la seva intervenció al Parlament
Josep Bargalló, durant la seva intervenció al Parlament | EDUCACIÓ

 

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat l’èxit que fins ara està tenint l’obertura dels centres educatius malgrat la incidència de la pandèmia a la societat. Segons el conseller, “l’escola està oberta i és segura”, malgrat que “les condicions no són òptimes i tenim mesures dures que dificulten el que estàvem acostumats a les aules”. Josep Bargalló fa aquesta afirmació amb “dades que ho demostren”. I és que el titular d’Educació afirma que “avui tenim el 98% d’alumnes i el 99% del professorat fent activitat lectiva en plena pandèmia”.

El conseller Bargalló també ha indicat que “la presencialitat del Departament d’Educació és garantir la presencialitat plena, absoluta i indiscutible de l’ensenyament obligatori”. Pel que fa a l’ensenyament postobligatori, el polític ha assegurat en el ple que l’objectiu és “garantir el seu funcionament amb la màxima presencialitat possible que el moment de la pandèmia garanteixi”.

Josep Bargalló: “La presencialitat és clau i fonamental a l’educació”

Durant la seva intervenció al Ple del Parlament, Josep Bargalló ha posat l’èmfasi en la importància de la presencialitat pel model educatiu. En paraules del conseller, “el nostre alumnat necessita la realitat afectiva i de socialització que és l’aula”. Segons el titular d’Educació, “[l’alumnat] necessita els companys, i per això la presencialitat és clau i fonamental a l’educació”. En aquest sentit, assegura que “som la millor eina i la millor solució a la crisi comunitària”.

Tanmateix, Bargalló ha recordat la dificultat d’obrir les escoles després d’haver de tancar-les de manera prematura a causa de la Covid-19. “Veníem del trasbalsament del tancament de les escoles sense estar preparats com a societat per tenir les escoles tancades”, ha reconegut. A més, el conseller ha afegit que “l’opinió pública i publicada posava en dubte que el sistema i les escoles poguessin obrir el setembre, amb interessos de tota mena per tal que no obríssim”. Amb tot, Josep Bargalló ha qualificat el setembre com “un mes d’èxit”. Aquest èxit pertany, segons el conseller, “a les direccions de centres que ho van fer tot per obrir, als claustres, mestres, famílies i, sobretot, a l’alumnat”.