Consorci de Formació Professional d'Automoció

Jose Arreche, Seat Martorell

Seat ha anunciat aquest dilluns que Jose Arreche serà el nou director de la fàbrica a Martorell. Arreche, enginyer industrial, era fins ara director de planificació a la fàbrica Volkswagen Navarra. Per això, la seva experiència serà clau per liderar la transformació de les plantes Seat i adaptar-les als paràmetres de la indústria 4.0. De fet, l’objectiu que s’ha marcat és presentar el primer cotxe 100% elèctric fabricat a aquestes instal·lacions a partir de 2025.

L’empresa d’automoció va informar en un comunicat que el nou director dependrà del vicepresident de Producció i Logística de la companyia, l’alemany Markus Haupt. En l’actualitat, la fàbrica a Martorell és la principal planta de producció de vehicles a Espanya. Fabrica, entre d’altres, el Seat Ibiza, el Seat Arona, el Seat León, el Cupra Formentor o l’Audi AI.

Jose Arreche, un especialista en els canvis de la indústria 4.0

El nou director de producció va començar la seva carrera a la planta Volkswagen Navarra on va ocupar nombrosos càrrecs. Aixi mateix, l’any 2018 va ser anomenat director de planificació. De fet, la seva dedicació a la companyia alemanya el va fer dirigir a la ciutat de Wolfsburg la implementació de projectes de planxisteria a fàbriques de Volkswagen a la Xina.

Arreche és un enginyer industrial especialitzat en l’aplicació de les tecnologies de la indústria 4.0. Substitueix al càrrec a Christian Friedl, que liderava el projecte des de principis de 2021. “Assumeix el repte de garantir el llançament dels primers models 100% elèctrics de la fàbrica. Al mateix temps, continuarà produint vehicles de combustió i electrificats”, va dir Haupt.

Clau en les sinergies amb la resta de fàbriques de la península

Per altre banda, la seva trajectòria a Volkswagen serà clau per “promoure sinergies de producció entre les fàbriques del grup a la península com les de Martorell, Pamplona o Pamela, a Portugal“. Per això, Jose Arreche s’uneix en un moment clau per la planta de Martorell, quan l’eficiència de la indústria 4.0 i tots els seus sistemes d’automatització són imprescindibles per adaptar-se a les necessitats de producció de la nova era.

Amb l’arribada de Jose Arreche a Martorell, Seat vol assegurar-se la correcta adaptació de les seves fàbriques als reptes de la nova indústria i no perdre l’oportunitat de mercat dels cotxes elèctrics.

A la recerca del nou mercat del cotxe elèctric

El grup automobilístic Volkswagen va augmentar entre gener i setembre un 25 % les vendes de cotxes elèctrics a tot el món, fins arribar a les 366.400 unitats. L’empresa va ressaltar que la comercialització d’aquest tipus de cotxes ha millorat en cada trimestre d’aquest any. A Europa, per exemple, va pujar un 1%. Als Estats Units la xifra va arribar al 5,9 %. I a la Xina l’increment ha sigut espectacular amb més d’un 139 %.

Quant a marques, els Volkswagen van incrementar en el mateix període de vendes un 23,5 %. Per la seva part, els Skoda van pujar un 14,8″. Per acabar, el Seat/Cupra van rebre una pujada rècord d’un 98,6 %. Tot això sabent que encara hi ha un 70 % de la població que no sap res de les ajudes públiques per comprar aquest tipus de vehicles.