Jorge Díez té gairebé 20 anys d'experiència en el disseny exterior d'automoció
Jorge Díez, el nou director de Disseny de SEAT i CUPRA | SEAT

 

Jorge Díez serà el nou director de Disseny de SEAT i CUPRA a partir de l’1 de desembre. Es tracta d’un dissenyador amb una àmplia experiència internacional, de gairebé 20 anys. Entre els anys 2011 i 2014 va liderar el departament de Disseny Exterior de Seat. També ha treballat a les seus centrals d’Audi i Volkswagen a Alemanya. Jorge Díez és l’autor de models icònics del Grup Volkswagen, com ara la tercera generació del SEAT León, la segona de l’Audi TT i la primera de l’Audi A7.

Des del juliol de 2019, Jorge Díez era el vicepresident de Mitsubishi Motors Design Europe. Ara, a la seva nova posició com a director de Disseny, reportarà directament Werner Tietz, vicepresident executiu d’Investigació i Desenvolupament de SEAT.

Wayne Griffiths: “Jorge Díez és un dels dissenyadors amb més talent de la indústria de l’automoció”

Wayne Griffiths, nou president de SEAT, ha valorat molt positivament el nomenament de Jorge Díez. “Es tracta d’un dels dissenyadors amb més talent de la indústria de l’automoció”, ha assegurat. Griffiths ha afegit que “alguns dels nostres cotxes clau de l’última dècada, com el León, l’Ateca i l’Ibiza, estan signats per ell i, per tant, la seva tornada és una gran notícia”. El president de la companyia també ha volgut destacar “la seva experiència internacional, la inspiració de Barcelona i els valors de SEAT i CUPRA, que es reflectiran en els models que llançarem els pròxims anys”.

Segons el vicepresident executiu d’R+D, Werner Tietz, “és un plaer comptar de nou amb el Jorge Díez, ara per liderar el nostre equip de disseny”. Tietz afirma que “amb el seu coneixement i compromís, garantim un llenguatge de disseny excepcional pels futurs models de SEAT i CUPRA”.

Tota una carrera dedicada al disseny d’automoció

Jorge Díez és un enginyer tècnic en Disseny Industrial graduat a la Universitat Cardenal Herrera CEU de València. A més, té un Màster en Disseny d’Automòbil per la Universitat Politècnica de València i un Master Degree pel Royal College of Art de Londres.

Així doncs, Díez ha desenvolupat la majoria de la seva carrera professional en el Disseny Exterior d’automòbils. Durant set anys va treballar a la seu central d’Audi a Ingolstadt. Després, en 2008 es va incorporar a l’àrea de Disseny Exterior de SEAT. En 2010 fou nomenat dissenyador sènior de Volkswagen i, al cap d’un any, va ser promocionat a director de Disseny Exterior de SEAT. Quatre anys més tard, en 2014, Jorge Díez va tornar a Audi, dirigint l’Automotive Konzept Design de Munich. Allà, va treballar amb Audi, Lamborghin i Ducati. Després de tres anys va ser promocionat com a responsable del Studio 4 Exterior Design d’Audi. Dos anys més tard va incorporar-se a Mitsubishi Motors Design Europe i, ara, torna a SEAT per iniciar un nou repte a la seva extensa carrera professional dins el sector de l’automoció.