Consorci de Formació Professional d'Automoció

El Futur Digital de l’Automoció: Tendències disruptives del Sector començarà el 5 de juliol de 2021
El Futur Digital de l’Automoció: Tendències disruptives del Sector començarà el 5 de juliol de 2021 | EURECAT ACADEMY

 

Eurecat ha publicat la formació Futur Digital de l’Automoció: Tendències disruptives del Sector. Es tracta d’un programa formatiu elaborat per Eurecat Academy, amb el suport del Consorci de Formació Professional d’Automoció. El seu objectiu és el de donar a conèixer les tendències més disruptives de l’automoció. Així, es fomentarà la transformació del sector cap a un model més sostenible, digital i actualitzat.

La data d’inici del programa és el 5 de juliol de 2021, i finalitzarà el 3 d’abril de 2022. Així doncs, tindrà una durada total de 31 setmanes i una modalitat online, tutoritzada en un 90%. A més, no tindrà cap cost d’inscripció, ja que es tracta d’una formació subvencionada pel Consorci de Formació Professional d’Automoció.

Per què és necessari el programa Futur Digital de l’Automoció: Tendències disruptives del Sector?

El sector de l’automoció està experimentant un profund procés de transformació. Principalment a l’àmbit tecnològic, però també als seus models de negoci. Per això, cal afrontar els reptes derivats d’aquest canvi de paradigma. Justament per això s’ha plantejat el programa Futur Digital de l’Automoció: Tendències disruptives del Sector. La formació posarà en valor tot el coneixement tecnològic vinculat a les tendències més disruptives del sector. És a dir: de mobilitat, de materials, de sostenibilitat, de models de negoci…

En aquest sentit, el programa empoderarà les empreses per impulsar aquest canvi de manera interna, posant el focus en les persones i el coneixement. D’aquesta manera, l’automoció catalana podrà mantenir els alts nivells de competitivitat i innovació que sempre l’han caracteritzada. Futur Digital de l’Automoció: Tendències disruptives del Sector és un itinerari formatiu pilot, promogut i subvencionat pel Consorci de Formació Professional d’Automoció. Eurecat, per la seva banda, s’encarregarà de dissenyar els coneixements i traslladar-los als i les alumnes perquè puguin ser protagonistes de la transformació que la indústria necessita.

Objectius del programa

  • Donar a conèixer les tendències més disruptives de l’automoció per tal d’impulsar la transformació de les empreses del sector.
  • Explorar els factors de canvi i les noves competències professionals més importants de cara a aquest procés de transformació.
  • Comprovar la viabilitat de tecnologies com la intel·ligència artificial les dades, pel que fa tant a la fabricació com a la resta de processos de la cadena valor.
  • Empoderar l’usuari i explorar les tecnologies que marcaran l’evolució de nous productes. Per exemple, el vehicle autònom i connectat, els nous models de negoci i l’economia circular.
  • Descobrir les propietats i possibles aplicacions dels nous materials: més lleugers, més resistents i més sostenibles.
  • Veure quines són les tecnologies que marcaran l’evolució cap a la Indústria 4.0, optimitzant els seus processos de producció i distribució.
  • Conèixer els avenços tecnològics que contribuiran a la descarbonització i transició verda del sector.

A qui està adreçat?

El programa Futur Digital de l’Automoció: Tendències disruptives del Sector està adreçat a tècnics i operaris d’empreses amb experiència a la indústria de l’automoció. També serà de gran interès per a socis del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, que vulguin conèixer les darreres tendències disruptives del sector, per tal de fomentar, a través del seu lideratge digital intern, la transformació de la seva organització cap a una indústria més descarbonitzada, digital, flexible i constantment actualitzada.

Si vols inscriure’t al programa,  o bé consultar tota la informació, pots fer-ho al lloc web d’Eurecat Academy.