Roger Torrent (al mig) durant la seva visita a les instal·lacions d'ILJIN Materials
Roger Torrent (al mig) durant la seva visita a les instal·lacions d’ILJIN Materials

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, va visitar a l’agost els terrenys on es construirà la planta d’ILJIN Materials al municipi. A la visita també hi ha assistit la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix.

El conseller Torrent va destacar que «el projecte d’ILJIN Materials a Mont-roig del Camp serà tractor i transformarà econòmicament el territori». A més, va explicar que «s’ha d’aprofitar un projecte com aquest per demostrar que Catalunya pot acollir altres inversions d’aquestes característiques».

Torrent també va posar en valor la inversió d’ILJIN Materials. En aquest sentit, va afirmar que «és fonamental per fer front als reptes del país que tenen a veure amb la sostenibilitat, la digitalització i en posar a les persones en el centre de totes les decisions estratègiques».

Durant la seva intervenció, el responsable d’Empresa i Treball va recordar que l’objectiu del Govern «és reindustrialitzar Catalunya i que la indústria recuperi pes amb un reequilibri territorial». Per això, avançà que aviat es presentarà el Pacte Nacional per a la Indústria.

«El projecte d’ILJIN Materials a Mont-roig del Camp serà tractor i transformarà econòmicament el territori»

Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball

Per la seva banda, l’alcalde del municipi del Baix Camp va assegurar que «Mont-roig del Camp té possibilitats d’atreure noves inversions relacionades amb les bateries i el vehicle elèctric. De fet, l’arribada d’Iljin és una primera oportunitat i esperem que n’arribin d’altres. Som una bona destinació perquè s’hi instal·li una indústria complementària, tenim sòl disponible i estem molt ben situats, centrats entre l’àrea metropolitana de Tarragona i les Terres de l’Ebre».

Prèviament, el conseller Torrent ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Mont-Roig del Camp i altres membres del consistori.

Una inversió de 600 milions d’euros que crearà 500 llocs de treball a Catalunya

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, va anunciar el passat mes de maig que invertirà 600 milions d’euros i crearà 500 llocs de treball a Catalunya amb la previsió d’obrir a principis del 2025. La planta de Mont-roig del Camp és la primera fàbrica que l’empresa sud-coreana obre a Europa. Aquesta és la major inversió industrial de tipus ‘greenfield’ (d’una empresa sense establiment previ) que s’ha fet a Catalunya els darrers 20 anys. El projecte ha estat gestionat per ACCIÓ en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi del Baix Camp.

L’empresa es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure patentada per la multinacional. Es tracta d’un material més fi que un cabell humà i que és un element bàsic per a les bateries de liti. Això converteix aquesta inversió en estratègica i d’alt valor afegit, perquè és un component clau per fabricar les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics. De fet, es preveu que aquesta inversió tingui un fort efecte multiplicador per als proveïdors locals; així com per a la captació de nous projectes d’inversió estrangera vinculats a aquest àmbit.