Consorci de Formació Professional d'Automoció

Foto de grup de l'anunci de la inversió d'ILJIN Materials a Mont-roig del Camp
Foto de grup de l’anunci de la inversió d’ILJIN Materials a Mont-roig del Camp

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat avui una nova inversió industrial internacional a Catalunya. Serà gràcies a l’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries. Mitjançant aquesta operació, ILJIN Materials invertirà 600 milions d’euros per obrir la seva primera fàbrica a Europa.

Les noves instal·lacions, ubicades a Mont-roig del Camp (Baix Camp), donaran feina a 500 persones. L’anunci del conseller ha tingut lloc després de la seva reunió a Seül amb directius de la companyia. Es tracta d’una de les poques empreses arreu del món dedicades a la fabricació de làmines de coure per a bateries de vehicles elèctrics i productes electrònics.

L’aterratge d’ILJIN Materials a Mont-roig del Camp ha estat gestionat per ACCIÓ

Es tracta d’un projecte d’inversió de tipus greenfield. És a dir, l’arribada d’una empresa que fins al moment no tenia presència a Catalunya. L’aterratge d’ILJIN Materials s’ha gestionat pels equips d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, a Barcelona i la capital de Corea del Sud.

D’aquesta manera, les oficines d’ACCIÓ van detectar la voluntat del fabricant asiàtic d’expandir-se a Europa. A partir d’aquí, es va treballar de manera conjunta amb l’Ajuntament de Mont-roig del Camp per concretar l’arribada de l’empresa sud-coreana a Catalunya.

«El projecte respon a la prioritat del Govern de reindustrialitzar el país en clau verda»

Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball

Durant la seva intervenció, Roger Torrent ha destacat que «és la major inversió industrial de tipus greenfield que s’ha fet a Catalunya els darrers vint anys». En aquest sentit, el conseller ha explicat que la vinguda ILJIN Materials al país «respon a la prioritat del Govern de reindustrialitzar el país en clau verda». Per això, el titular d’Empresa i Treball recorda la necessitat de «projectes d’alt valor tecnològic, que tinguin un efecte arrossegador en la nostra economia, que generin ocupació de qualitat i estiguin alineats amb els reptes col·lectius de la nostra societat».

D’altra banda, Torrent va referir-se al projecte de reindustrialització com «una notícia magnífica pel futur de la indústria de l’automoció a Catalunya». A més, ha agraït els directius d’ILJIN Materials «la seva decisió d’invertir a Catalunya i la seva confiança en l’ecosistema productiu català per escollir-lo a l’hora d’implantar la seva producció a Europa».

«El suport i ajuda de la Generalitat i l’Ajuntament durant tota la negociació ha estat determinant per la nostra elecció»

Jeon-Sik Yang, CEO d’ILJIN Materials

Per la seva part, el CEO d’ILJIN Materials, Jeon-Sik Yang, ha comentat que el clima ha estat un factor determinant per l’arribada de la seva companyia al país. Segons explica, «la temperatura que hi ha a la Mont-roig és d’idònia per a la producció d’aquest material, l’elecfoil». A més, el directiu sud-coreà ha indicat que «el suport i ajuda de la Generalitat i l’Ajuntament durant tota la negociació ha estat determinant per la nostra elecció». Yang també ha destacat l’aposta de les administracions per l’automoció i la «situació estratègica» de Catalunya, ja que està «ben comunicada amb Europa i el nord d’Àfrica, amb bones connexions marítimes, aèries i ferroviàries que permetran abastir a tots els nostres clients europeus».

Finalment, Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp, ha celebrat l’arribada del fabricant asiàtic al seu municipi. «El turisme i el sector serveis suposen pràcticament el 90% de l’economia local, per la qual cosa patim estacionalització i una ocupació de baixa qualitat», ha indicat. Per això, afirma que «aquesta inversió suposa una gran oportunitat, que a més respon perfectament a la nostra estratègia de diversificació econòmica i transició verda».

La fàbrica d’ILJIN Materials estarà operativa a partir de 2024

Segons ha expressat Roger Torrent, està previst que la fàbrica d’ILJIN Materials estigui operativa a partir del 2024. La planta tindrà una superfície de 30.000 m². En aquest espai s’ubicarà la fàbrica, els magatzems i un edifici tècnic. En aquestes instal·lacions, la companyia de Corea del Sud produirà elecfoil, una làmina de coure patentada per ells mateixos, més fina que un cabell humà i necessari per al funcionament de les bateries de liti. Així doncs, l’aterratge d’ILJIN Materials impulsarà el desenvolupament del vehicle elèctric a Catalunya. Actualment, l’empresa sud-coreana compta amb clients com LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen o Northvolt, entre d’altres.

Amb la finalitat de materialitzar el projecte, ILJIN Materials ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment. Es tracta de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Amb una xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions, aquest departament s’encarrega de captar nous projectes d’inversió estrangera per a Catalunya. Alhora, assessora de manera integral les empreses estrangeres perquè puguin concretar la seva inversió en territori català.