Guàrdia civil cooltra
La necessitat d’adaptar-se a una nova cultura verda i sostenible arriba a tots els àmbits. Això inclou fins i tot a la Guàrdia Civil. L’estament policial acaba d’anunciar l’adquisició de 157 unitats de motocicletes elèctriques pel camp. Es tracta de la Zero FX ZF7.2, de l’empresa barcelonina de lloguer de motos Cooltra.

La Zero FX Zf7.2 és una moto 100% elèctrica reservada per servir al Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa). Amb 140 kilòmetres d’autonomia, té un motor de 33 kW (44 CV) amb una velocitat màxima de 137 km/h. Tanmateix, no és la velocitat la seva màxima característica, sinó la seva resistència, amb suspensions de llarg recorregut. L’alçada del seient és d’un mínim de 880 mil·límetres.

Un model off-road sense emissions

Aquest és un model offroad dissenyat per travessar boscos amb un mínim d’afectació a l’entorn natural. No provoca cap emissió de Co2 i és molt àgil i resistent. Per això, és un model específic pel camp al qual s’ha afegit un kit policial. D’aquesta forma, les motos inclouen una parrella posterior, una bossa per l’equipatge, avisadors amb llums i so i diferents proteccions als baixos i els laterals.

L’autonomia d’aquests vehicles és més petita que les motos de ciutat. En aquest sentit, no arriba als 90 kilòmetres amb el cicle combinat. La bateria es pot carregar completament en 9,7 hores si es fa amb un carregador domèstic, però 4,1 hores si es fa amb un trifàsic.

Cooltra, una empresa catalana líder en el seu sector

Amb aquest model, Cooltra ja ha dotat als diferents cossos policials espanyols de 650 motos. L’empresa catalana, líder europea en el seu sector, ha crescut fins a un 415% des de 2020. Fundada el 2006 amb una petita seui el lloguer de 50 motos, ara opera a Espanya, Itàlia, Portugal i França. Actualment, té una flota de 18.000 motos, de les que el 65% són elèctriques i més de 400 treballadors. “Aquests vehicles suposen un estalvi important. La moto elèctrica consumeix un 87% menys que un vehicle tradicional. Això es tradueix en un estalvi de 870 euros per cada 15.000 Km i la no emissió de 1,5 tones de Co2“, comenta Timo Buetefish, CEO de l’exitosa companyia.

L’adquisició d’aquestes motos forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol. El seu cost és de 2.189.000 euros. Les motos es repartiran per tots els boscos del territori espanyol. El Seprona és un cos policial dedicat a la conservació de la natura, el medi ambient, els recursos hídrics i la riquesa cinegètica, piscícola i forestal.