Grup Griñó neumàtics
Gestió Mediambiental de Neumàtics és una empresa especialitzada en la gestió integral de neumàtics fora d’ús. Anualment, gestiona 69.000 tones de neumàtics usats als seus dos centres a Maials i Manresa. I el Grup Griñó, empresa especialitzada en gestió de residus i energia, va anunciar ahir la seva compra.

Encara que no es va fer públic el cost, el moviment és estratègic en la voluntat del Grup Griñó de créixer i apostar per l’energia verda. “L’operació és una aposta per l’economia circular. D’aquesta forma, apostem per la transformació de residus en recursos i matèries primeres“, va assenyalar Joan Griñó, CEO del grup.

Unes instal·lacions amb una superfície de 40.000 metres quadrats, la més gran a Catalunya

Les dues plantes de GMN són claus en aquesta compra. Per exemple, la instal·lació lleidatana té una superfície de 40.000 metres quadrats i és la planta més gran del sector a Catalunya. Per una altra banda, l’espai del Bages és un exemple dels beneficis de la indústria 4.0 i l’automatització. En total, té 8.696 metres quadrats de superfície.

Amb aquesta adquisició, el Grup Griñó va anunciar una inversió de 50 milions d’euros en els pròxims tres anys per generar energia verda a partir dels residus.

Grup Griñó, un conglomerat industrial amb el 80% del seu volum de producció destinat al mercat internacional

El Grup Griñó va tancar l’exercici 2021 amb una facturació de 145 milions d’euros. Aquesta fita va possibilitar un benefici net de 7,1 milions. Això significa un creixement del 20% respecte a l’exercici anterior. En aquest sentit, destaca que aquest ha sigut el cinquè any consecutiu de xifres de creixement.

El grup empresarial, propietat de la família Griñó i amb seu a Lleida, centra la seva activitat en la prestació de serveis mediambientals, el tractament i la gestió de residus. A més, aposta per la generació d’energia verda. En total, l’empresa compta amb 850 empleats i té presència a Espanya, Colòmbia, Xile i argentina. Tant és així que el 80 % del total del volum de la seva producció està destinat pel mercat internacional.

En aquests moments, està desenvolupant projectes en l’àmbit dels gasos renovables, com ara el biogàs i el biometà, per contribuir a assolir els objectius de descarbonització i d’autosuficiència energètica.