Consorci de Formació Professional d'Automoció

Govern ajuts

Les empreses catalanes cada any facturen més, baten rècords d’exportacions i atrauen cada cop més inversions. I el treball de la Generalitat és promoure i acompanyar el creixement d’aquestes companyies. Per això, el Govern destinarà enguany 200 milions d’euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses. Això representa un 22% més que l’any anterior.

El conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, així ho va ratificar davant de 500 directius i directives d’empreses catalanes. “El món ha canviat moltíssim, especialment en els darrers tres anys. Per exemple, cal destacar l’acceleració del procés de digitalització i la plena conscienciació de la necessitat que les nostres empreses siguin més sostenibles i competitives”, va assegurar.

Ajuts del Govern per adaptar-se al futur i ser més competitius

Castellanos va assegurar que des d’ACCIÓ posen a disposició de les empreses les eines necessàries per transformar el seu model de negoci i així poder adaptar-se al futur i posicionar-se de la manera més competitiva. “En aquest sentit, a través de la Direcció General d’Indústria i d’ACCIÖ, compraren aquest any amb un pressupost de 200 milions d’euros, un 22% més que en 2022“, va destacar.

L’Auditori AXA de Barcelona va ser l’escenari de l’acte “ACCIÓ ON. Fem avui l’empresa del demà”. L’acte, presidit per Castellanos, ca servir per presentar la nova oferta de programes ajuts i serveis de l’agència pública. En aquest sentit, Castellanos ca assegurar que s’activen 5 noves línies d’ajut amb un pressupost de 13 milions d’euros. L’objectiu és impulsar nous projectes d’innovació tecnològica, la promoció internacional, l’obertura de filials a l’estranger, el creixement d’empreses emergents deeptech i l’accés als fons europeus de l’Horizon Europe.

100.000 llocs de treball en 12 anys

ACCIÓ dona suport al teixit industrial català i la seva internacionalització. Des de la seva creació el 2010, ha contribuït a crear més de 100.000 llocs de treball, ha mobilitzat una inversió de 4.300 milions d’euros per projectes d’R+D i ha gestionat més de 17.000 projectes d’expansió internacional. A més, ha captat 4.500 milions d’euros d’inversió estrangera.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes d’ACCIÓ per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a la Seu d’Urgell (16/03), Tarragona (20/03), Tortosa (21/03), Lleida (24/03), Vilafranca del Penedès (28/03), Girona (29/03) i Manresa (31/03).