Consorci de Formació Professional d'Automoció

Les noves instal·lacions de Gotex donaran feina a 130 persones, 40 més que a la fàbrica anterior
Les noves instal·lacions de Gotex donaran feina a 130 persones, 40 més que a la fàbrica anterior | COATS

L’empresa catalana Gotex ha inaugurat una nova planta de producció i un centre d’R+D a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental). Amb una inversió de 5 milions d’euros, les noves instal·lacions permetran crear 40 llocs de treball. La fàbrica de Gotex ha estat inaugurada aquesta setmana per Albert Castellanos i Maduell, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball. L’acte també va comptar amb la presència de Natàlia Mas i Guix, directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ; i de Jordi Pérez, general manager de Gotex.

Fins a l’any passat, el centre de producció de Gotex estava ubicat a Sabadell. Amb el trasllat a Lliçà d’Amunt, la companyia passarà a tenir 130 treballadors, gràcies a unes instal·lacions de 13.000 m². D’aquesta manera, la nova fàbrica triplica les dimensions de l’equipament anterior. A més, es preveu un creixement de la plantilla d’entre el 10% i el 20% en els pròxims mesos. Des de Lliçà d’Amunt la companyia produirà fils i teixits industrials per a sectors com l’automoció, les telecomunicacions i les infraestructures. Gotex va ser adquirida el 2016 per la multinacional britànica Coats, que amb més de 17.000 treballadors és una de les empreses líders al món en l’àmbit de la fabricació de fils industrials.

«Amb aquest projecte d’inversió, Gotex i la multinacional britànica Coats refermen el seu compromís a Catalunya en un sector clau per a la indústria i la societat en general»

Albert Castellanos i Maduell, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball

Albert Castellanos ha celebrat que «Gotex i la multinacional Coats refermen el seu compromís a Catalunya en un sector clau per a la indústria». Segons el secretari d’Empresa i Treball, «es tracta del tipus de projecte que volem per al nostre país: inversions d’empreses industrials, altament innovadores i amb una forta presència internacional». A partir d’aquí, Castellanos afirma que «Catalunya pot jugar un paper encara més important en el futur de la indústria tèxtil». En les seves paraules, es tracta d’un sector de «gran tradició al nostre territori» i que, alhora, «està avançant ràpidament cap als nous models productius».

Per la seva banda, el General Manager de Gotex, Jordi Pérez, ha explicat que «aquesta inversió és un gran salt endavant en l’estratègia de Coats de reforçar el seu lideratge en un mercat tan tècnic i innovador com són el de les telecomunicacions i el de l’energia». D’altra banda, Pérez indica que «les noves instal·lacions ens permetran continuar innovant nous productes d’altes prestacions i alhora reforçar el nostre servei al client: tindrem més capacitat de fabricació, emmagatzematge i innovació».