Consorci de Formació Professional d'Automoció

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva visita a la nova fàbrica de GASGAS
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva visita a la nova fàbrica de GASGAS

L’empresa d’automoció GASGAS invertirà 5,7 milions d’euros per construir una nova planta de producció de motocicletes a Terrassa. Aquesta iniciativa permetrà la creació de 40 llocs de treball. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquesta inversió a principis de setmana. Torrent va estar acompanyat per César Rojo, director General de GASGAS. A més, va participar en l’acte Núria Marin, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de l’Ajuntament de Terrassa.

Gràcies a aquesta iniciativa, el grup Pierer Mobility, format per GASGAS, KTM i HUSQVARNA Motorcycles & eBikes, reforçarà la seva presència a Catalunya. Cal destacar que es tracta d’una planta de producció d’última generació. El primer producte que s’hi produirà serà la gamma completa de motocicletes de trial GASGAS. Amb una capacitat de fabricació de fins a 5.000 unitats anuals, s’espera que la producció comenci el segon trimestre de 2022. Tot plegat, les noves instal·lacions generaran noves oportunitats laborals, tant a la línia de producció com al departament d’R+D.

«L’automoció és un sector estratègic pel país i des del Departament l’estem acompanyant en la transició cap a la mobilitat verda»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

En aquest sentit, Roger Torrent ha remarcat que la nova fàbrica exemplifica la voluntat del Govern «d’atraure inversions per reindustrialitzar el país amb projectes sostenibles que generen llocs de treball estables». El titular d’Empresa i Treball també ha destacat l’automoció com a «un sector estratègic pel país». Per això, ha constatat el compromís del seu Departament per acompanyar l’automoció «en la transició cap a la mobilitat verda». Finalment, el conseller ha volgut agrair l’esforç de GASGAS per generar «ocupació de qualitat» i consolidar «el teixit de proveïdors del sector de la motocicleta a Catalunya».

Per la seva part, Núria Marín ha celebrat «l’excel·lent notícia» que suposa l’obertura d’aquestes instal·lacions a Terrassa. Així, creu que la planta de GASGAS serà «una bona oportunitat per donar resposta a les demandes d’ocupabilitat de la nostra ciutadania».

D’altra banda, César Rojo, director General de GASGAS, ha assegurat que «farem la fàbrica del segle XXI, referent en eficiència i modernitat». Posteriorment, Rojo ha afirmat que «ens quedem a Catalunya i per molts anys», tot seguit d’agrair tant a la Generalitat com a l’Ajuntament de Terrassa el suport per portar a terme aquest projecte.

La nova planta de GASGAS ha rebut el suport de la Generalitat

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de la Direcció General d’Indústria, ha treballat per aconseguir que GASGAS continuï a Catalunya. En aquesta línia, el Govern espera destinar un màxim de 500.000 euros en ajuts directes a la inversió. Aquesta injecció de diners també cobrirà la contractació de personal i les despeses operatives del primer any de funcionament, d’acord amb els criteris de concurrència competitiva establerts en l’instrument de suport als projectes de reindustrialització.

A més a més, el Departament ha acompanyat i donat suport a l’empresa en les diferents gestions amb l’Ajuntament de Terrassa per tramitar els permisos d’obres i la llicència ambiental, i amb l’Agència de Residus de Catalunya per a la descontaminació del sòl. Es tracta, doncs, d’un nou esforç de l’actual govern per  inversions de reindustrialització a Catalunya. En aquest sentit, la setmana passada Roger Torrent va visitar la primera fàbrica de PXI Automotive a Catalunya. Endemés, a principis de la setmana passada el mateix conseller va viatjar al Regne Unit per captar inversions estrangeres que permetin impulsar nous projectes d’Indústria 4.0 al país.