Consorci de Formació Professional d'Automoció

Future-Fast-Forward

El projecte Future: Fast Forward liderat pel Grup Volkswagen i Seat ha rebut la decisió de conformitat final per part del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per rebre els fons del Perte-Vec. En aquest sentit, el passat 13 de gener van enviar els últims documents per certificar la posada en marxa del projecte. Després d’estudiar els informes, el govern espanyol ha confirmat que s’han presentat correctament totes les garanties requerides.

D’aquesta forma, el projecte Future:Fast Forward es converteix en l‘agrupació d’empreses més gran de la història de l’automoció a Espanya. El projecte inclou una inversió de 10.000 milions d’euros, 7.000 milions del Grup Volkswagen, Seat i PowerHoldco, i 3.000 de la resta de socis. Els fons aprovats per la Recuperació i Transformació Econòmica pel vehicle elèctric (PerteVec) són 357 milions d’euros.

Future: Fast  Forward: 86 projectes amb els seus 62 socis

En total, Future: Fast Forward vol desenvolupar 86 projectes amb els 52 socis de l’agrupació que inclouen empreses d’onze comunitats autònomes com Catalunya, Madrid, Aragó o Navarra, entre d’altres. D’aquesta forma, s’acaben els tràmits administratius prevists per reclamar els fons.

El pròxim 2 de febrer se celebrarà l’acte de presentació oficial de l’agrupació. En aquell moment, es concretaran els detalls dels diferents projectes. El que se sap ara és que estan dividits en nou àrees temàtiques. Entre d’altres, estan iniciatives per la fabricació d’equips originals i d’assemblatge; fabricació de bateries i altres components; formació digital i creació d’eines d’economia circular. També es preveuen la fabricació de components pels vehicles elèctrics, la connectivitat i la fabricació de sistemes de recàrrega.

“Treballem per transformar la indústria de la mobilitat”

D’aquesta forma, l’ambiciós projecte es posa en marxa amb tota la seva estructura i finançament ben establits. “La resolució del PerteVec és un pas més en el nostre pla de convertir l’automoció espanyola en referent europeu en electrificació sostenible. Per això, treballem per transformar la indústria de la mobilitat i acostar-nos a un futur més sostenible”, va assegurar Marc Riera, president de Future: Fast Forward.