L’empresa de soldadura Fronius ha presentat una nova generació de sistemes TIG-CC. Per desenvolupar aquest nou sistema de soldadura s’ha emprat la tecnologia TransTig 170 i 210, dissenyades per aportar lleugeresa i facilitar-ne la manipulació. Aquest sistema soldar durant quatre minuts, a més de proporcionar una duració de cicle de treball del 40%.

Els sistemes de soldadura TIG utilitzen les últimes tecnologies de Fronius
Els sistemes de soldadura TIG utilitzen les últimes tecnologies de Fronius. Imatge: Fronius

 

El procés TIG és un mètode de soldadura molt polivalent, adaptat a qualsevol tipus de metall. Permet treballar sobre xapes fines, a posicions forçades i posicions de l’arrel, amb o sense materials d’aportació. Donades les seves característiques, el TIG resulta d’especial utilitat per la construcció de plantes i caixes de bateria o tuberies, així com per la seva conservació, muntatge i manteniment.

Els sistemes TransTig de Fronius permeten una àmplia gamma de funcions TIG

La tecnolgia TransTig de Fronius permeten una completa soldadura per electrode completa, inclús en el mode CEL. D’altra banda, permet una àmplia gamma de funcions TIG. Mitjançant la funció de puntejat (TAC), TransTig grapen els components el doble de ràpid que els mètodes de soldadura convencionals. A més, aquests sistemes es controlen de manera senzilla, amb un polsador giratori i indicacions llumíniques per cada funció.

Per altre costat,  amb les funcions Up-SlopeDown-Slope, els sistemes TransTig permeten canviar la barra de soldadura durant el servei. El temps de postfluxe de  gas s’ajusta de manera manual o automàtica, en funció del corrent de soldadura emprat. A més, l’encebat d’alta freqüència tàctil facilita encara més el maneig a l’inici de la soldadura. Això és degut a que l’alta freqüència permet detectar la peça i iniciar la ignició a un moment predefinit i al punt exacte dessitjat. Així, es poden fer servir torxes sense polsador, fet que resulta d’utilitat per als enllaços de processos de difícil accés.