Consorci de Formació Professional d'Automoció

Fomació continuada
El departament d’Empresa i Treball ha presentat els nous programes de formació contínua per treballadors i treballadores ocupades. Aquests plans estan organitzats pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya (CFCC). En total, més de 20.000 treballadors de la Catalunya Central podran beneficiar-se d’aquesta iniciativa. Com sempre, els estudis s’adapten a les necessitats del teixit productiu de les empreses de la zona.

Entre els diferents programes que es van presentar, destaquen dos nous, Conforcat a mida” i “Projecta’t”. El primer vol satisfer les necessitats formatives i d’assessorament i orientació per fer formació a mida dels diferents perfils de treballadors. El segon, vol ser un instrument per impulsar la formació continuada dels treballadors no tan personalitzada, però sí més centrada en les necessitats reals de les empreses.

Formació continuada en indústria, hosteleria i turisme

El secretari de Treball del departament d’Empresa, Enric Vinaixa i la directora del Consorci per a la Formació Continua de Catalunya, Ariadna Rectoret, van ser els encarregats de presentar els nous programes. Tots dos van valorar molt positivament una iniciativa que donarà resposta directa a les necessitats dels nous espais de treball en l’era de la indústria 4.0 i la mobilitat verda.

Els nous estudis volen ampliar la formació dels treballadors ocupats de sectors com la indústria, l’hostaleria, el turisme, la logística o l’automoció. En total, la conselleria d’Empresa, a través del CFCC, ha destinat 3.636.000 euros per aquesta partida. Tanmateix, la voluntat és que aquesta xifra pugi fins als 21 milions l’any vinent.

Els centres rebran 188.000 euros per la formació a mida

En aquesta primera convocatòria, sis empreses i entitats han sol·licitat les subvencions. Cada centre sol·licitant rebrà gairebé 188.000 euros per la formació a mida de les seves necessitats. Aquestes mesures donaran a les empreses un millor y més eficient rendiment per part dels seus treballadors. En les següents convocatòries, la CFCC s’ha compromès a obrir-se als sectors que ho necessitin.

En aquesta primera convocatòria, el CFCC ja havia pressupostat fins a 10 milions d’euros. Aquests diners han de servir perquè un mínim de 8.000 treballadors es beneficiïn d’aquest projecte. Les empreses i treballadors disposaran de 100 unitats d’orientació experta i sectorialitzada.

Aquestes dues iniciatives se sumen a tota l’oferta de formació contínua subvencionada pel CCFC. Enguany, 20.000 persones han pogut beneficar-se de les ajudes, el doble que l’any passat. En aquest sentit, els 21 milions d’euros pensats per l’any següents han d’augmentar encara més aquesta xifra.

Un total de 250.000 persones en alguns del programes del CCFC

Per 2022, el CFCC tenia pressupostats 42 milions d’euros per la formació continuada a tot el territori. Tanmateix, aquesta suma va arribar als 65 milions per una partida extraordinària de 23 milions d’euros associada als programes per a la requalificació de persones treballadores en actiu finançats amb fons REACT-EU.
Enguany, 250.000 persones han pogut gaudir d’algun d’aquests estudis de formació continuada. L’àmplia oferta formativa ha vist com els programes REACT-UE anaven més enllà en tres pilars bàsics, digitalització, economia verda, atenció a les persones i resiliència de l’economia.