La Júlia, la María, la Lucía i l'Alba participara al Technovation Girls de la mà de Women of Ford
La Júlia, la María, la Lucía i l’Alba participara en el Technovation Girls de la mà de Women of Ford | FORD

En commemoració pel Dia Internacional de la Dona Treballadora, la companyia d’automoció Ford va impulsar una iniciativa formativa per a quatre noies d’entre 13 i 15 anys, filles de treballadores i treballadors de la fàbrica d’Almussafes. Així doncs, la Júlia, la María, la Lucía i l’Alba es prepararan durant vuit setmanes per participar en la competició internacional Technovation Girls.

Women of Ford és la visió de la companyia americana per a liderar l’empoderament i el desenvolupament femení. Gràcies a aquesta iniciativa, Ford treballa per crear un entorn inclusiu i que estimuli la igualtat i l’autenticitat de les seves treballadores.

Technovation Girls impulsa el talent femení en els sectors tècnics

Durant els mesos vinents, les quatre joves podran desenvolupar el seu interès pel món tecnològic i preparar-se per participar en el Technovation Girls. Es tracta d’una competició on noies d’entre 8 i 18 anys posen en pràctica les seves capacitats tecnològiques i d’emprenedoria. En aquest concurs, les participants hauran d’actuar en equips per programar aplicacions mòbils orientades a solucionar problemes reals.

Per tal de preparar-se per al Technovation Girls, la Júlia, la María, la Lucía i l’Alba es reuniran un cop a la setmana amb mentors de la planta de Ford a Almussafes, València. En aquestes instal·lacions, un grup de professionals coordinaran i donaran suport a aquestes joves.

«Iniciatives com aqueste ajuden a augmentar la presència de dones en carreres tècniques»

Marisa Montoya, coordinadora de Women of Ford a la fàbrica d’Almussafes

Sobre aquesta iniciativa, Marisa Montoya, coordinadora de Women of Ford a la fàbrica valenciana, destaca que «ajuda a augmentar la ràtio de dones en carreres tècniques». A més, considera que contribueix a «fomentar la seva visibilització, així com a l’impuls de la igualtat i la diversitat».

Com a iniciativa empresarial, Women of Ford comparteix la visió de Ford Motor Company per a impulsar la incorporació de dones en professions tecnològiques.