La campanya d’Acreditació de Competències Professionals impulsarà l’ocupació de qualitat al territori| FOMENT DEL TREBALL

Foment del Treball ja ha iniciat la campanya de difusió per l’Acreditació de Competències Professionals. Mitjançant aquesta iniciativa, la patronal informarà les empreses sobre el procediment necessari per a acreditar les competències bàsiques professionals. L’objectiu de la campanya és la d’avaluar i acreditar 8.000 persones a Catalunya en aquest 2021. A més, Foment del Treball treballarà activament amb l’objectiu de desenvolupar un servei d’acreditació regular i estable.

La campanya d’Acreditació de Competències Professionals forma part del Pla Estratègic d’Impuls de la Formació Professional. Alhora, s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, impulsat pel Govern espanyol com a resposta davant la Covid-19. Gràcies a aquestes estratègies, Foment del Treball confia acreditar més de tres milions de persones d’aquí a tres anys. En aquest sentit, la patronal considera «essencial» la implicació de tots els agents socials.

En què consisteix l’acreditació de competències professionals?

El procés d’avaluació i acreditació de competències professionals permet a les persones obtenir certificacions professionals. També els obre les portes a assolir titulacions d’ensenyament professional, així com certificats de professionalitat. Obtenir una acreditació de competències pot, fins i tot, permetre la persona exercir professionalment certes activitats regulades. D’altra banda, possibilita les empreses reduir l’intrusisme professional. A més, facilita la mobilitat dels treballadors i millora la seva productivitat i competitivitat.

Per tot això, agents socials com Foment del Treball tenen una gran rellevància en el Pla d’Acreditacions. En aquest sentit, resulta fonamental el seu coneixement sobre el teixit productiu del país. Això els permet conèixer prèviament les necessitats dels agents econòmics per oferir-los un servei efectiu. Així, poden actuar com un punt d’informació i orientació per l’economia catalana, participant en la formació complementària i promovent la captació de professionals qualificats. Visita el lloc web de Foment del Treball per consultar tota la informació sobre l’actual campanya d’acreditació de competències.