Consorci de Formació Professional d'Automoció

Ficosa és una empresa familiar d'automoció amb seu a Barcelona
Ficosa és una empresa familiar d’automoció amb seu a Barcelona | FICOSA

 

Ficosa, empresa proveïdora d’automoció, ha assolit la fita de comercialitzar més de sis milions de càmeres de visió posterior. Segons la companyia, en només tres anys la venda d’aquest dispositiu s’ha duplicat. Ficosa comercialitza càmeres de visió posterior des del 2014. Des d’aleshores, companyies com el Grup Volkswagen, McLaren o Tata Motors han confiat en l’empresa barcelonina per proveir-se d’aquest component.

En paraules de Josep Maria Forcadell, director de la Unitat de Negoci d’ADAS (Sistemes Avançats de Suport al Conductor), «aquesta fita consolida la forta transformació tecnològica, passant de sistemes de visió convencionals basats en miralls a càmeres d’alt component tecnològic». En aquest sentit, Forcadell preveu que Ficosa «arribarà als 25 milions de càmeres de visió posterior venudes en 2028».

La innovació, el secret de l’èxit de les càmeres de visió posterior de Ficosa

Les càmeres de visió posterior tenen la funció de facilitar la tasca dels conductors a l’hora d’aparcar. Actualment, Ficosa fabrica diferents modalitats d’aquest component d’automoció. Primerament, produeixen les càmeres analògiques més tradicionals. D’altra banda, gràcies a la seva tasca d’innovació, també han començat a produir una nova generació de càmeres digitals, que ofereixen un major camp de visió i una millor resolució.

De fet, la seva aposta per la innovació ha portat Ficosa a desenvolupar el Surround View System. Es tracta d’un sistema de quatre càmeres perimetrals i una unitat de control, que ofereix una visió de 360 graus al voltant del vehicle. Aquest sistema també permet oferir imatges des de diverses perspectives i sense angles de visió morts. Segons Josep Maria Forcadell, aquestes innovacions suposen «un punt d’inflexió» pel posicionament de la companyia com a proveïdora de solucions integrals de seguretat. Tant és així, que la companyia mantindrà la seva aposta per crear noves solucions de visió perifèrica. Ficosa, de fet, ja està treballant en una actualització del seu Surround View System, que afegirà noves prestacions de seguretat. Per exemple, la detecció de vianants durant la maniobra d’estacionament per tal d’automatitzar una frenada d’emergència en cas que fos necessari.