Consorci de Formació Professional d'Automoció

Daniel Crespo i Roger Torrent durant la signatura del contracte d’adjudicació per a la gestió del CFPA
Daniel Crespo i Roger Torrent durant la signatura del contracte d’adjudicació per a la gestió del CFPA | UPC

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), Daniel Crespo Artiaga, han signat el contracte d’adjudicació per a la gestió del centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA). Aquestes instal·lacions esdevindran un Campus de gran abast amb formació professional inicial, ocupacional i contínua. Tots els seus programes giraran al voltant del sector de l’automoció i la mobilitat més avançada.

Així, el projecte de la UPC per al CFPA de Martorell impulsarà la formació professional i la recerca, la innovació tecnològica i l’emprenedoria. També la mobilitat internacional de l’alumnat i del professorat seran trets diferencials de la formació que s’impartirà al nou campus. Un projecte per als quinze anys vinents que, avui, han rubricat el conseller i el rector.

Al CFPA s’hi desenvoluparan projectes vinculats amb el vehicle elèctric, el vehicle connectat, el vehicle autònom, la realitat virtual o augmentada, la impressió 3D i el Big Data. A més, comptarà amb itineraris formatius relacionats amb les noves tendències que marcaran la mobilitat i l’automoció. Per exemple, les noves formes de mobilitat, la reducció d’emissions i les energies renovables, aspectes sobre els quals la UPC és una universitat referent.

«El CFPA ens permetrà ser més competitius en talent humà i obrirà la porta a noves oportunitats laborals»

Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball

El conseller Torrent ha remarcat que la transició vers la mobilitat verda «només serà possible si va acompanyada de l’adequació de les habilitats de les treballadores i els treballadors a la nova realitat productiva». En aquest sentit, ha afegit que «aquest centre és una peça clau per aconseguir-ho». En la seva opinió, el nou projecte de la UPC «ens permetrà ser més competitius en talent humà i obrirà la porta a noves oportunitats laborals en un àmbit amb grans perspectives professionals i estratègic per al futur del nostre país».

Per la seva banda, el rector de la UPC, Daniel Crespo Artiaga, ha afirmat que «la signatura d’avui és el punt d’arrancada del Campus». Es tracta, segons explica, «d’un entorn de formació avançada que connecta la formació professional, la continuada i l’ocupacional amb la Universitat». Finalment, el rector Crespo ha assegurat que «estem creant a Martorell un ecosistema formatiu pioner al nostre país, especialment dissenyat per a un sector clau de la indústria, per a la qual la UPC és un clar referent».

La proposta de la UPC s’ajusta als requisits de la licitació del CFPA de Martorell per a convertir les instal·lacions en un campus capdavanter en l’àmbit de l’FP d’automoció i les noves formes de mobilitat. La gestió de la UPC també permetrà reforçar el paper del CFPA com a centre que lidera la transformació de la mobilitat i l’automoció.