Consorci de Formació Professional d'Automoció

Roger Torrent i Ramió (al mig, trajo gris) i Josep Gonzàlez-Cambray (trajo blau) durant l'entrega dels Premis #FPCAT 2021
Roger Torrent i Ramió (al mig, trajo gris) i Josep Gonzàlez-Cambray (trajo blau) durant l’entrega dels Premis #FPCAT 2021

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat els Premis #FPCAT 2021. Es tracta d’un guardó atorgat pel Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (CFPCAT). En total s’han lliurat 13 guardons en reconeixement de les bones pràctiques de quatre centres formatius. A més, s’ha premiat l’activitat de quatre empreses i entitats, tres professionals, una entitat de recerca i una persona formada en FP. L’acte, celebrat al recinte Espai Àgora del Museu Agbar de les Aigües –empresa premiada en l’anterior edició–, també va comptar amb la presència de Fabian Mohedano Morales, president del CFPCAT.

Segons Roger Torrent, l’FP «és la millor via per incorporar-se al món laboral». En aquest sentit, ha recordat que Catalunya té una taxa d’atur juvenil del 25%. Tanmateix, «en el cas de les persones joves graduades en FP, aquesta xifra es redueix a la meitat», ha explicat. Torrent també ha remarcat que «vivim un moment de canvis en el món del treball», causats per la nova dimensió digital i eines tecnològiques. En aquest nou escenari el conseller apunta que «apareixen noves feines i es demanen noves habilitats, de vegades molt especialitzades». D’altra banda, considera que «l’FP és la via per aconseguir-les, per formar-se en allò que les empreses necessiten». En conclusió,“L’FP ofereix oportunitats a tothom, i des del Govern, treballem perquè en siguin més i cada cop millors”, ha conclòs.

«L’FP és la via per formar-se en allò que les empreses necessiten»

Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball

Per la seva part, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray ha reconegut que «en l’FP també ens queda camí per fer, però hi ha coses que estem fent prou bé i és molt important fer un reconeixement als que ho esteu fent molt bé». A causa d’això, ha valorat que aquestes s’han assolit durant una pandèmia que ha obligat la comunitat educativa a experimentar molts canvis. «Fer les coses com sempre et dona resultats com els que acostumaves a tenir sempre, però hem de ser capaços de ser una mica atrevits i fer les coses de forma diferent sempre amb la voluntat de millorar», ha assegurat.

Els Premis #FPCAT 21 reconeixen les bones pràctiques i la contribució a la construcció d’una formació professional de qualitat. Engloben les categories següents:

  • Bones pràctiques a les trajectòries individuals, de reconeixement de les actuacions dutes a terme per persones físiques en l’exercici de les seves professions: Eugenio Alejandre Moreno, Montse Sala Domènech i Ferran Castrillo Rey.
  • Bones pràctiques als centres formatius, de reconeixement d’experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional inicial o ocupacional: Institut Escola del Treball de Lleida, Escola de pastors i pastores de Catalunya, Escola Joviat de Manresa i Escola Pia Santa Anna de Mataró.
  • Bones pràctiques a les empreses i altres entitats, de reconeixement de contribucions significatives a la construcció d’una formació professional de qualitat dutes a terme per entitats públiques i privades: Kriter Software, SL, Pere Cornellà SAU, Corporació Alimentària de Guissona – bonArea Agrupa i Fundació Èxit.
  • Premi a la recerca en el camp de la Formació Professional: CaixaBank Dualiza
  • Bones pràctiques a la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional: Mercè Juncosa Culillas

Podeu consultar els perfils guardonats en el següent enllaç.