Consorci de Formació Professional d'Automoció

59 dels 141 projectes seleccionats han estat impulsats per centres formatius i empreses catalanes

Els fons europeus Next Generation EU finançaran 59 projectes d’innovació en Formació Professional a Catalunya. En total, 106 empreses i centres educatius d’FP catalans podran impulsar les seves iniciatives. El govern espanyol ha estat l’encarregat de seleccionar els projectes de modernització de l’FP «amb un major potencial de valor afegit».

Així es dedueix del llistat de projectes beneficiaris de la convocatòria d’ajuts de juny de 2021 que ha publicat recentment el Ministeri d’Educació i Formació Professional. Aquests ajuts s’emmarquen en el component 20 Pla estratègic d’impuls de l’FP.

Els projectes catalans suposen el 42% del total finançat pels Next Generation

Els projectes seleccionats estan orientats en diversos àmbits tecnològics estratègics. Per exemple, la Indústria 4.0, la Internet de les Coses, la robòtica col·laborativa o la impressió en 3D. Cadascuna de les iniciatives comptarà amb la participació d’entre dos i tres centres de formació situats en diferents comunitats autònomes. Cada projecte de col·laboració rebrà un ajut màxim de 220.000 euros, amb una assignació màxima de 50.000 euros per centre educatiu; i de 20.000 euros per a empreses o entitats.

Els projectes seleccionats impulsats per centres i entitats catalanes suposen el 42% del total de l’Estat. En total, 59 de 141, entre els quals destaquen la creació d’un banc de projectes ABP per a l’aprenentatge en Formació Professional impulsat per l’Escola del Treball. Pel que fa als projectes de caràcter tecnològic, cal remarcar la digitalització de processos industrials de l’Institut Palau Ausit de Ripollet, en col·laboració amb la companyia Piplus Servicios Profesionales. D’altra banda, els Next Generation també finançaran projectes d’economia verda. N’és un exemple l’ús d’hidrogen verd per electròlisi de l’Institut Comte de Rius.

En el següent enllaç pots consultar el llistat complet de projectes seleccionats per beneficiar-se dels fons europeus Next Generation EU.