Les associacions de comercials d’automòbils, Faconauto i Ganvam, han anunciat que a partir d’aquesta setmana tots els concessionaris de l’Estat espanyol obriran les seves portes. Així, es reprèn l’activitat a tots els establiments sense importar la fase de desconfinament en la que es trobi el seu territori. Les instalacions estaran obertes al públic independentment de la seva grandària. Tanmateix, serà necessari demanar cita prèvia abans d’acudir als concessionaris. Amb aquesta robertura, les associacions esperen estimular la demanda i començar a generar ingressos.

Els concessionaris obriran les seves portes a tot l'Estat espanyol
Els concessionaris d’automoció, preparats per a la nova realitat. Imatge: Faconauto

 

La decisió d’obrir els concessionaris al públic ve donada arran de l’Ordre Ministerial 414/2020 publicada al BOE. Aquest document estableix que “podran procedir a la seva robpertura al públic, mitjançant cita prèvia, els concessionaris d’automoció”. Addicionalment, Faconauto afirma que “els concessionaris estan aplicant el protocol de protecció i prevenció elaborat amb ANFAC, SERNAUTO, UGT-Fica i CCOO, amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat”.

Protocols de seguretat per garantir la seguretat als concessionaris

Aquest protocol de seguretat és una clara referència de prevenció contra el coronavirus al sector de l’automoció. Pel que fa als concessionaris, s’especifica que “s’informarà a tots els clients, en un lloc visible, de les instruccions de seguretat que han de respectar”. A més, aquest document garanteix la disponibilitat de gels desinfectants i mascaretes.

D’altra banda, en cas que els clients vulguin provar els vehicles, la prova tindrà lloc “mantenint la distància mínima de seguretat, amb els sistemes de protecció adequats”. Els concessionaris també es faran responsables de desinfectar aquests vehicles. Només dues persones (comprador i venedor) podran ser presents a l’automòbil de prova, situant-se el comercial a la part posterior del vehicle. El protocol també estableix que “tots dos, client i venedor, firmaran una declaració responsable indicant que no els consta tenir coronavirus ni els seus símptomes”.

Per tal de reforçar aquest protocol i tranquil·litzar la població, Faconauto ha creat el segell “Concessionari protegit enfront de la Covid-19”. Aquest segell garanteix el compliment dels criteris esmenats al protocol citat anteriorment. Per obtenir-lo, els concessionaris seran examinats per l’agència de verificació TÜV SÜD, que auditarà els establiments “assegurant la correcta interpretació de les mesures de protecció, neteja i higiene”, afirma Faconauto. El segell serà visible tant a les instal·lacions dels concessionaris i als seus webs, i se li atorgarà un número identificatiu per garantir la seva autenticitat. A més, Faconauto facilitarà un llistat oficial de establiments validats.