Consorci de Formació Professional d'Automoció

La 8a Edició dels Catskills s'emetrà en directe per streaming per adaptar-se a la pandèmia i les noves tendències
La 8a Edició dels Catskills s’emetrà en directe per streaming per adaptar-se a la pandèmia i les noves tendències | XTEC.CAT

 

Un total de 139 centres educatius participaran a la 8a edició dels Catskills, Campionats de Formació Professional. Enguany es disputaran competicions de 41 especialitats, i les proves se celebraran fins a finals de juny. A conseqüència de la Covid-19, les sessions de la present edició se celebraran tant telemàticament com presencial. A més, totes les jornades es podran seguir per directe a través de la retransmissió en streaming.

En total 426 alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior han estat entrenant-se s del febrer per competir als Catskills. Ara, competiran fins a finals de juny per optar a una plaça als Spainskills, modalitat estatal d’aquest campionat. Si en aquesta segona instància també obtenen la victòria, podran participar als Worldskills que se celebraran a Xangai el 2022 i a Sant Petersburg el 2023.

Els Catskills 2021 tindran un doble format telemàtic i presencial

Els Catskills són una iniciativa del Departament d’Educació, que els organitza en col·laboració amb els centres educatius. La competició té lloc cada dos anys, i ofereix als participants un aparador per mostrar les seves habilitats i competències professionals. Les diferents proves que han de superar estan basades en els Worldskills, versió internacional d’aquests Catskills. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de l’FP. Alhora, es busca estimular el talent tant dels alumnes com dels professors que integren la Formació Professional.

Per tal de superar les proves, els alumnes hauran de posar en pràctica molts dels coneixements i habilitats desenvolupades als cicles formatius que estan cursant. De fet, totes les proves estan elaborades per persones expertes del sector. El contingut dels reptes queda recollit a les Directrius Tècniques i Test Projects de cada especialitat.

Podeu consultar tota la informació sobre els Catskills al seu lloc web, o bé seguir en directe els reptes per streaming en aquest enllaç.