Consorci de Formació Professional d'Automoció

Els ajuts Leader també han permès dinamitzar l'activitat de 52 empreses de la regió
Els ajuts Leader també han permès dinamitzar l’activitat de 52 empreses de la regió| ADR Cat Central

 

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central (ADR Cat Central) continua impulsant l’economia de les zones rurals de la regió. De fet, gràcies als ajuts del projecte europeu Leader, l’ADR Cat Central ha impulsat la creació de 104 llocs de feina des de 2016. En el mateix període també s’han fundat 11 noves empreses, i se n’han transformat 41 de ja existents. D’aquesta manera, doncs, s’ha pogut dinamitzar l’activitat de 52 empreses de les zones del Berguedà, Lluçanès, Moianès i una part del Bages.

Anna Garrós, gerent de l’ADR Cat Central, ha destacat la qualitat dels llocs de feina creats gràcies a aquesta iniciativa. De fet, un dels requisits per accedir als fons europeus Leader és que l’ocupació generada tingui una durada mínima de cinc anys.

Els ajuts Leader continuen dinamitzant l’economia de les zones rurals

Els ajuts Leader són el resultat de la iniciativa europea per impulsar l’arrelament i el desenvolupament econòmic i social del món rural. Aquest finançament promou un model econòmic sostenible, basat en la mitigació del canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals. També s’estimula la transferència de coneixements. Especialment, entre les empreses privades del sector de transformació i comercialització de productes agroalimentaris com no agroalimentaris. A més, els ajuts Leader contemplen tres línies d’ajuts a entitats públiques.

Durant les darreres setmanes s’han presentat les propostes de les aprovacions dels expedients presentats per optar als ajuts Leader 2020. Les propostes, però, encara estan pendents de resolució per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Un cop finalitzat aquest tràmit, els projectes seleccionats podran optar al finançament.

El projecte Leader es desenvolupa el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, per al període 2014-2020, i està cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.