El programa ‘Escola i Empresa’ arrenca el nou curs celebrant el seu 10è aniversari. Deu anys després de la primera edició, aquesta iniciativa de FemCAT està plenament consolidada al territori català. En aquesta dècada, gairebé 90.000 alumnes han pogut aprendre de les vivències de més de 250 empresaris. Aquesta és una iniciativa de FemCAT, Fundació d’Empresaris de Catalunya, que organitza xerrades didàctiques entre alumnes i empresaris.

‘Escola i Empresa’ va néixer l’any 2010, amb una xerrada a càrrec de l’empresari Ernest Sales a l’IES Jaume Balmes de Barcelona. L’èxit d’aquest primer col·loqui va impulsar al mateix Ernest Sales i a Ricard Huguet, patrons de FemCAT, a fer cinc xerrades més durant aquell any. El 2011, les sis xerrades de l’any anterior van créixer fins a les 25, impartides per 17 empresaris a 1.265 alumnes.

‘Escola i Empresa’ compleix una dècada de creixement consolidat

Deu anys més tard, el programa de FemCAT s’ha consolidat com a punt de trobada entre empresaris i estudiants. Durant el curs 2018-19, es van organitzar 400 xerrades per tot Catalunya, oferides per 160 ponents. Gairebé 15.000 estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius van poder gaudir d’aquestes xerrades. En total, quasi 90.000 alumnes han gaudit del programa ‘Escola i Empresa’, que sempre ha mantingut una valoració per sobre del 9.

Un dels principals objectius marcats per a aquesta iniciativa és la diversificació i penetració en tot l’àmbit territorial català. El curs 2018-19 es va arribar al 17% de tots els centres potencials de cada servei territorial del Departament d’Educació. A escala global, s’ha superat el 20% a tot Catalunya. De cara a planificar les ponències, s’ha prestat especial atenció per involucrar-hi empresaris i empresàries vinculats a cada territori. De cara a aquest curs, “es pretén seguir amb la tònica creixent, sempre mantenint la qualitat del programa”, segons FemCAT.

Nou web i nou logotip per celebrar l’aniversari

Per tal de celebrar el seu 10è aniversari, ‘Escola i Empresa’ estrena enguany lloc web i logotip nous. El nou web inclou una informació i detalls sobre les xerrades, així com testimonis de les parts que hi participen. A més, publiquen imatges i breus cròniques de les diferents sessions celebrades.

Captura de pantalla del nou web d'Escola i Empresa.
El logo està format per dues lletres E que contrasten amb el fons. Font: Escola i Empresa

 

Més sobre ‘Escola i Empresa’, punt de trobada entre estudiants i empresaris

‘Escola i Empresa’ és un punt de trobada i intercanvi de vivències entre alumnes i empresaris. Segons FemCAT, l’objectiu d’aquestes xerrades és la motivació dels estudiants perquè visualitzin “aspectes de la vida a l’empresa i del seu paper en la societat des d’una perspectiva diferent de la que és habitual”.

Aquestes sessions consisteixen en diàlegs d’una hora entre l’alumnat i els ponents. Hi poden participar estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior. Els grups estan formats per entre 25 i 60 estudiants, als quals s’anima a participar per garantir la millor experiència.

‘Escola i Empresa’ és una iniciativa de FemCAT, la Fundació d’Empresaris de Catalunya. La fundació defineix el seu objectiu “fer de Catalunya un país més avançat, socialment i econòmica, a través d’iniciatives concretes amb un resultat palpable, i sempre en una perspectiva de llarg termini”.