Consorci de Formació Professional d'Automoció

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha compromès amb els representants de les principals empreses proveïdores de Nissan a fer “tot el que estigui a les nostres mans per mantenir els llocs de treball de Nissan i la seva activitat”. El president també els ha traslladat la preocupació per “tota la cadena de valor de Nissan, totes les empreses que giren al voltant d’aquesta companyia”. Per tal de solucionar l’actual crisi, Quim Torra ha reclamat al govern de l’Estat “transferències directes i actuacions urgents”. A més, ha exigit “un Pla de l’automoció amb mesures contundents”, similar al que estan portant a terme Alemanya o França.

El president Torra durant la seva reunió telemàtica amb els representants de les empreses auxiliars de Nissan
El president Torra, reunit amb els representants de les empreses auxiliars de Nissan. Imatge: Govern

 

El president s’ha adreçat als representants dels proveïdors de Nissan mitjançant una videoconferència. A la trucada també hi han participat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i els consellers de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, i d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

El president aposta per “trobar una aliança” amb tots els proveïdors de Nissan

Durant la seva intervenció, el president Torra s’ha mostrat partidari de “trobar una aliança” amb les empreses proveïdores de Nissan. L’objectiu és el de buscar solucions a aquesta crisi, “acompanyant, donant suport i defensant”, a les persones afectades pel tancament de les fàbriques. Quim Torra també ha recordat que el Govern ha creat una oficina tècnica “per canalitzar les peticions que puguin arribar tant de liquiditat com d’assessorament”.

El president Torra també ha insistit en “el suport del govern a la viabilitat de Nissan“. En aquest sentit, ha posat de manifest el desacord del Govern amb la decisió de Nissan de tancar les fàbriques a Barcelona. A més, ha exigit “interlocució directa amb la companyia” i conèixer “la memòria justificativa per la qual es considera que l’empresa no és viable”. La posició del Govern, assegura Quim Torra, és compartida per la resta de les administracions. Per això, ha demanat que “aquesta unitat granítica siguem capaços de demostrar-la” per evitar la desaparició de les fàbriques.

A la reunió, a més del president i els consellers de Treball i Empresa, hi ha pres part la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, i el president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Josep Maria Vall, així com representants de les empreses A. Raymond Tecniacero, Ames- Aleaciones de Metales Sinterizados, Calsonic Kansei Spain, Continental Automotive, Denso Barcelona, Faurecia Interior Systems, Flexngate Plásticos, Gestamp Esmar, Grupo Componentes Vilanova, Hayes Lemmerz Barcelona, Kautex Textron Ibérica, Lear Corporation Holding Spain, Magna Mirrors España, Magna Seating Spain, Mahle Behr Spain, Manufactura Moderna de Metales, Novares Ibérica, Nifco Products España, Robert Bosch GMBH, Saint-Gobain Cristaleria, Snop Estampación, Socima, Trety i Zanini Autogrup.