El Govern de la Generalitat ha proposat el nomenament de Maria Teixidor Jufresa com a presidenta del consell d’administració de Circuits de Catalunya, SL. L’Executiu també ha plantejat la necessitat d’establir un director general per aquesta empresa. En aquest cas, assumiria el càrrec Josep Lluís Santamaría. D’altra banda, s’impulsarà la modificació dels estatuts de Circuits de Catalunya, definint un nou model de governança al qual tingui més pes la figura de la presidenta.

Circuits de Catalunya és la societat que gestiona el Circuit de Barcelona-Catalunya. Al seu accionariat hi són presents la Generalitat de Catalunya, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i l’ajuntament de Montmeló.

Maria Teixidor i Josep Lluís Santamaría, les noves cares de Circuits de Catalunya

Maria Teixidor és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. És advocada i mediadora especialitzada en propietat intel·lectual, industrial, gestió de llicències i drets immaterials i Compliance. Ha treballat a empreses com Vuca Solutions o el despatx Roca Junyent. A més, és una emprenedora del sector tecnològic aplicat al dret, creant diverses eines per a empreses, organitzacions i institucions educatives. D’altra banda, es tracta d’una persona estretament vinculada al món dels esports. Maria Teixidor ha format part de la junta Directiva del Futbol Club Barcelona entre 2015 i 2020. Al club blaugrana ha estat responsable del futbol femení. A més, ha tingut càrrecs a la Secretaria del club i a la Vicepresidència i Secretaria de la Fundació Futbol Club Barcelona.

Pel que fa a Josep Lluís Santamaría, és llicenciat en Geologia per la Universitat de Barcelona. També té un màster en Prevenció de Riscos Laborals i una àmplia experiència professional als sectors de la consultoria i la construcció. Igual que Maria Teixidor, Santamaría també està fortament vinculat a l’àmbit dels esports. És un oficial d’automobilisme amb més de trenta anys d’experiència. A més, ha estat vinculat al Circuit de Barcelona-Catalunya des de la seva inauguració el 1991. En aquestes instal·lacions, ha dirigit curses i n’és part de la Comissió de seguiment esportiu. Josep Lluís Santamaría també és vicepresident de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i president dels oficials d’automobilisme a la FCA i a la Real Federació Espanyola d’Automobilisme.