Aquests cursos tecnològics subvencionats oferiran formació en sis dels perfils professionals amb més demanda
Aquests cursos tecnològics subvencionats oferiran formació en sis dels perfils professionals amb més demanda | FREEPIK

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha adjudicat diversos cursos tecnològics a una dotzena de centres acadèmics. Gràcies a aquesta iniciativa, pionera a tot l’Estat, s’oferiran 24 cursos amb una durada de 300 hores cadascun. En total, se’n podran beneficiar fins a 500 persones. Els cursos oferiran coneixements i habilitats professionals en sis especialitats altament tecnològiques:

  • Java Backend Developer.
  • Open Sourcer Backend Web Developer.
  • Frontend Developer.
  • Android Mobile Developer.
  • Data Scientist.
  • Gestió de projectes d’implementació de CRM

Els cursos tecnològics estaran subvencionats i no tindran cap cost pels alumnes

Aquests sis perfils professionals estan especialment demandats per les empreses, sobretot en el moment actual de transformació cap a la Indústria 4.0. Els cursos, a més, no tindran cap cost pels alumnes. En aquest sentit, estaran totalment finançats pel Departament d’Empresa i Treball amb una dotació d’1,75 milions d’euros, facilitada pel Fons Social Europeu. El programa ha estat dissenyat de manera conjunta entre el Govern i el Mobile World Capital Barcelona. Val a dir que es tracta d’una iniciativa emmarcada en la Barcelona Digital Talent (BDT), aliança publicoprivada que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com a referents mundials del talent digital.

Aquests cursos s’impartiran a dotze institucions formatives, entre universitats, code academies i centres d’FP. Aquests són: Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Tecno Campus Mataró, la UOC Corporate, la Fundació Universitat Rovira i Virgili, la Fundació Universitària de Girona, la Fundació Universitària Balmes, així com els centres de formació Multimèdia Tarragona, Disseny Educatiu, Bit Academy, Ironhak Group, Codely Tech i l’Ajuntament de Viladecans.

El SOC seleccionarà els 500 participants durant les setmanes vinents

El Servei d’Ocupació de Catalunya obrirà el procediment per seleccionar els 500 participants durant les setmanes vinents. Les persones que hi vulguin participar hauran d’estar inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. També hauran de complir amb certs requisits establerts per cadascun dels programes formatius. Convé recalcar que aquests cursos se centraran en l’aprenentatge de noves competències. D’altra banda, contribuiran al reciclatge de coneixements per tal de possibilitar la reorientació de les trajectòries professionals dels participants. La previsió és que, aproximadament, el 40% de les participants siguin dones.

Es tracta d’una iniciativa pionera, ja que mai abans el SOC havia oferit al seu catàleg d’especialitats formatives cursos de nivell 4 i 5. És a dir, cursos de formació professional per a l’ocupació d’alt nivell. Convé ressaltar que aproximadament un 10% de la població registrada com a demandant d’ocupació té estudis superiors. Per això, convocatòries com aquesta busca afavorir la transició d’aquestes persones cap a sectors tractors d’ocupació, com és el digital. Amb aquest projecte, doncs, el Govern busca continuar fent de Catalunya i Barcelona dos focus de referència internacional en la transformació cap a la Indústria 4.0. Amb aquest mateix objectiu, el conseller d’Empresa i Treball Roger Torrent va viatjar al Regne Unit a principis de setmana. A les illes britàniques, el conseller va reunir-se amb diverses empreses tecnològiques per portar a Catalunya projectes d’inversió d’alt valor tecnològic.