Consorci de Formació Professional d'Automoció

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva intervenció
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva intervenció

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha reafirmat, un cop més, el compromís del govern amb la indústria de l’automoció. Així, ha assegurat que «és una prioritat del Govern, i en particular del Departament, acompanyar en la transició al sector de l’automoció i oferir suport a la captació d’oportunitats industrials vinculades a ell».

Torrent ha fet aquestes declaracions durant la presentació del 3r Baròmetre Auto Mobility Trends 2022 a Casa Seat. En aquest espai, també ha explicat que el Govern ajudarà al sector en tres eixos clau: l’orientació, l’estímul a la inversió i la formació.

Els 3 eixos clau del govern per a impulsar l’automoció

Pel que fa a l’orientació, el conseller ha indicat que «ajudem al sector i al conjunt de la indústria cap a on ha d’anar». Torrent també ha recordat que «recentment hem signat el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, amb 152 mesures concretes i més de 3.000 milions d’euros, amb l’objectiu de situar-nos al 25% del VAB l’any 2030».

D’altra banda, el titular d’Empresa i Treball ha indicat que l’estímul a la inversió «ha de servir per reposicionar i estar presents en tota la cadena de valor». Així mateix, ha valorat molt positivament la línia de reindustrialització impulsada pel Departament i l’esforç per captar nous projectes industrials.

Finalment, en relació amb la formació, Torrent l’ha qualificat de «fonamental». En la seva opinió, «hem d’acompanyar als treballadors i treballadores per tal que puguin adquirir les habilitats i els recursos necessaris per adaptar-se als canvis que s’estan produint en el sector». Per concloure, Roger Torrent ha destacat el potencial transformador del Centre de Formació Professional d’Automoció. Sobre aquestes instal·lacions, el conseller ha assegurat que «seran clau» per al futur creixement de l’automoció catalana.