Consorci de Formació Professional d'Automoció

Marc Ramentol, Josep Bargalló i Josep Gonzàlez-Cambray presentant les mesures de contenció de la Covid-19 als centres educatius
Marc Ramentol, Josep Bargalló i Josep Gonzàlez-Cambray presentant el protocol contra la Covid-19 als centres educatius. Imatge: Departament d’Ensenyament

 

Els departaments de Salut i Educació han establert el protocol per a la gestió dels possibles casos de Covid-19 als centres educatius durant el curs 2020-2021. Aquest protocol també determina, de manera orientativa, els criteris per activar quarantenes i tancaments, parcials o totals, dels centres educatius. El conseller d’Educació, Josep Bargalló; el director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray; i el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, han presentat en roda de premsa el protocol que s’enviarà als centres que estableix les passes a seguir en tots els casos que es puguin donar tant per part de l’alumnat com del personal del centre.

Durant la roda de premsa, Josep Bargalló ha destacat que “som conscients que el curs que ve és un curs que té unes característiques extraordinàries”. Per això, Bargalló ha remarcat que “el servei educatiu és més que mai un servei públic essencial pel que fa a la formació dels nostres nens i joves”. El conseller també ha reconegut que “en l’actual situació de pandèmia és evident que hi ha incidències en el dia a dia”. Tanmateix, recorda que “hem d’estar preparats per afrontar-les amb la màxima seguretat amb l’aplicació dels circuits i la resolució dels casos”. Per superar aquestes situacions, però, Bargalló assegura que “tenim experiències que ens ajuden, com han estat els casals d’estiu. Tenim les eines per treballar-hi i donar una absoluta seguretat que tots els casos seran tractats degudament”.

Com previndran la Covid-19 els centres educatius?

El protocol determina que els directors dels centres educatius seran els màxims responsables de coordinar i gestionar les incidències relacionades amb la Covid-19. A més, aquest document assignarà un CAP de referència per cada centre educatiu. Un professional sanitari serà responsable de mantenir el contacte amb el centre educatiu per resoldre qualsevol dubte sobre el coronavirus. Sobre aquest punt, Josep Bargalló ha dit que “les direccions de tots els centres educatius rebran a finals d’aquest mes l’assignació d’un CAP de referència per al seu centre; i l’assignació d’un personal sanitari de referència. I rebran també una formació específica per tal que aquest circuit que hem treballat Educació i Salut sigui un circuit conegut i efectiu”.

El document també estableix que les famílies hauran de comprovar que, per tal d’accedir als centres educatius, els alumnes no presentin símptomes de Covid-19. Els estudiants tampoc podran acudir-hi amb una temperatura corporal superior als 37,5ºC. A més, l’accés a l’escola quedarà restringit per les persones aïllades per donar positiu, que estiguin a l’espera d’un resultat de PCR. Igualment, hi tindrà l’accés restringit tothom qui convisqui amb una persona diagnosticada o en quarantena domiciliària. Pel que fa a aquells alumnes amb malalties cròniques d’elevada complexitat, en acord entre la família i l’equip pediàtric, es valorarà les implicacions de reprendre l’activitat presencial als centres.

Podeu consultar el Document gestió de casos als centres educatius en aquest enllaç.