Consorci de Formació Professional d'Automoció

El pilot de GASGAS Sam Sunderland celebrant la seva segona victòria al Ral·li Dakar
El pilot de GASGAS Sam Sunderland celebrant la seva segona victòria al Ral·li Dakar | GASGAS

El pilot de motocross britànic Sam Sunderland, membre de l’equip GASGAS Factory Racing, ha guanyat el Ral·li Dakar 2022. Es tracta del primer títol d’aquesta cursa per l’equip competitiu del fabricant català GASGAS, que recentment va anunciar una inversió de 5,7 milions d’euros per obrir una nova fàbrica a Terrassa. En la 44a edició del ral·li, doncs, Sunderland s’ha imposat després de dotze dies de circuit a través del desert de l’Aràbia Saudita.

Sam Sunderland, nascut a Southampton, Regne Unit, va liderar la cursa des de la seva segona etapa fins al final. Es tracta de la seva segona victòria en aquest mític ral·li, després que assolís el seu primer títol l’any 2017. Aleshores, Sunderland competia sota l’equip KTM AG. Dos anys més tard, però, GASGAS va entrar a formar part Pierer Mobility Group, també propietari de KTM.

La victòria de Sam Sunderland suposa el primer títol de GASGAS al Ral·li Dakar

Després del seu triomf, Sam Sunderland ha afirmat que «aquest sentiment d’haver guanyat el segon Dakar romandrà sempre a la meva memòria». En aquest sentit, ha reconegut que «aquesta victòria se sent millor que la primera, donada la seva dificultat». Així, ha explicat que «enguany els temps han estat molt ajustats i fins al final no hi ha hagut temps per relaxar-se». Malgrat el patiment, el pilot britànic ha expressat el seu agraïment a l’equip GASGAS per «la feina, el sacrifici i tot el que han fet per mi». Per això, s’ha mostrat molt content «d’obtenir un nou títol, i el primer per GASGAS». Finalment, ha destacat que «tothom ha fet molta feina per assolir aquesta fita i ha estat un esforç d’equip».

Per la seva part, el mànager de l’equip, Norbert Stadlbauer, ha assegurat que «aquest Dakar ha estat una cursa molt difícil fins al final i, per això, guanyar-la ha sigut una fita increïble». A més, ha indicat que «al llarg de tota la prova Sam ha estat intel·ligent, fort i amb una velocitat excepcional». Tot plegat, Stadlbauer s’ha mostrat «molt feliç», tant pel pilot com per l’equip. Per concloure, ha reivindicat «la feina dura de GASGAS per la victòria».