Ramon Tremosa va visitar el CFPA acompanyat de Maria Teresa Casanovas, directora del Centre
Ramon Tremosa va visitar el CFPA acompanyat de Maria Teresa Casanovas, directora del Centre | EMPRESA I CONEIXEMENT

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Sr. Ramon Tremosa, ha celebrat una reunió amb membres del CIAC, Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya al Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) on hi té la seva seu el Consorci de Formació Professional d’Automoció, adscrit a la Conselleria d’Empresa i Coneixement. A la reunió també hi van participar el Secretari General del Departament, Sr. Jordi Cabrafiga i la Directora General d’Indústria Sra. Matilde Villaroya.

El CIAC va presentar una sèrie de projectes enfocats a atreure el finançament de la Unió Europea al sector de l’automoció. Després de la reunió, el Conseller acompanyat per la Sra. Maria Teresa Casanovas, directora del Consorci de Formació Professional d’Automoció, van visitar els diferents equipaments del CFPA.

El Conseller Tremosa i el CIAC destaquen la importància del CFPA

A més de discutir els futurs projectes del CIAC, a la reunió també es va parlar sobre el paper del Centre de Formació Professional d’Automoció. Aquestes instal·lacions estan equipades amb 34 aules, un taller multidisciplinari de 2.300 m² i una biblioteca. Situat a Martorell, molt a prop de la fàbrica de Seat, el CFPA té una extensió de 10.000 m². Aquestes instal·lacions ofereixen una àmplia oferta formativa en múltiples àrees professionals del sector de l’automoció. Tanmateix, segons ha reconegut el Conseller, “el centre encara té un gran recorregut per aprofitar tot el seu potencial”. A més, Tremosa assegura que “el CFPA pot esdevenir clau perquè el CIAC faci possible la transició de l’automoció cap a la mobilitat sostenible”.

El president del CIAC, Josep Maria Vall, ha destacat la necessitat que el CFPA “ocupi el lloc que li correspon a la formació i creació de talent dins l’automoció catalana”. D’altra banda, Jordi Vera, vocal de la junta del CIAC i responsable comercial de SIEMENS, també ha remarcat la importància del Centre de Formació Professional d’Automoció. “Es necessita un centre que pugui generar professionals d’excel·lència a la indústria 4.0“, ha indicat. Vera també ha indicat que “no ha de ser un centre on es faci el mateix que a la resta de centres formatius”. En canvi, demana que aquestes instal·lacions generin “mà d’obra qualificada”, ja que en cas contrari “l’aportació de l’automoció al PIB català serà cada cop menor”.