
El primer SUV totalment elèctric de la marca i va ser dissenyat i desenvolupat a la factoria de Martorell (Baix Llobregat)
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat pel director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, va estar present a la presentació del vehicle electrònic Cupra Tavascan a Berlín aquesta tarda. El primer SUV totalment elèctric de la marca, que va ser dissenyat i desenvolupat íntegrament a la factoria de Martorell (Baix Llobregat), i que s’espera que arribi als mercats durant l’any 2024.
Esforç conjunt per a la transició cap a la mobilitat elèctrica
El Govern, al costat del sector automobilístic i SEAT, està fent un esforç conjunt per a la transició cap a la mobilitat elèctrica. El conseller de l’Empresa i Treball ha destacat la “gran importància que té SEAT S.A i CUPRA no només en l’àmbit empresarial i laboral del país, sinó també en una perspectiva estratègica de futur, en les transformacions socials i econòmiques que el nostre país haurà d’afrontar en els pròxims anys, amb més garanties.
El paper clau de Cupra en el futur del sector automobilístic
La presentació del Cupra Tavascan és un exemple més del paper clau que Cupra està jugant en la transició cap a la mobilitat elèctrica. Com a marca jove i innovadora, Cupra està liderant la transformació del sector, oferint vehicles que combinen tecnologia, rendiment i sostenibilitat. La presentació d’avui a Berlín és un pas important en aquest camí, i demostren que la marca està compromesa en el desenvolupament de vehicles elèctrics de gran qualitat.
El Govern té com a un dels seus objectius prioritaris impulsar la transició verda del sector de la mobilitat, que actualment està fent front a grans desafiaments. En aquest sentit, s’està treballant en el desenvolupament de solucions per als reptes que planteja el vehicle connectat amb el seu entorn, el vehicle autònom, l’electromobilitat i la reducció d’emissions, els canvis en les pautes de consum de la mobilitat, i l’entrada de nous actors, entre d’altres.
El projecte Future Fast Forward, que compta amb l’electrificació de la planta de Martorell, és una de les iniciatives clau en aquesta línia, i el Govern destinarà 89 milions d’euros en ajuts directes per fer realitat aquesta iniciativa. Això suposarà una inversió de 3.000 milions d’euros per part del Grup Volkswagen-Seat, que té una posició de lideratge en el sector. SEAT és l’empresa industrial més important de Catalunya, i la seva contribució a l’economia del país és fonamental. El 2021, va aconseguir una facturació de 9.564 milions d’euros, i a 31 de desembre de 2021 tenia una plantilla de 14.590 persones. A més, l’empresa té una presència internacional significativa i exporta els seus vehicles a molts països del món.
La inversió en l’electrificació de la planta de Martorell
L’electrificació de la planta de Martorell és un projecte ambiciós que tindrà un impacte molt positiu en el sector de la mobilitat. Aquesta inversió permetrà a SEAT augmentar la seva capacitat per a produir vehicles elèctrics, i consolidar la seva posició com a un dels principals actors en aquest àmbit.
D’altra banda, aquesta iniciativa també contribuirà a la lluita contra el canvi climàtic, ja que els vehicles elèctrics són menys contaminants que els vehicles amb motor de combustió. Això permetrà reduir les emissions de CO₂ i altres contaminants atmosfèrics, i millorar la qualitat de l’aire a les nostres ciutats.