Consorci de Formació Professional d'Automoció

En una carta al Ministeri d’Indústria, Roger Torrent titlla «d'incomprensible» la gestió dels Next Generation
En una carta al Ministeri d’Indústria, Roger Torrent titlla «d’incomprensible» la gestió dels Next Generation | EMPRESA

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha instat al Govern espanyol a ampliar el termini de les línies d’ajut dels fons Next Generation. D’aquesta manera, Torrent espera garantir que els ajuts disponibles aquest agost per tal de «arribin a les empreses que més ho necessiten». El conseller ha traslladat les semes demandes a la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, mitjançant una carta.

En aquest escrit, Roger Torrent ha criticat la convocatòria de dues línies dels Next Generation «en ple mes d’agost i sense avís previ». Una d’aquestes línies està orientada a donar suport a les empreses industrials perquè promoguin la seva transformació digital i la millora de la sostenibilitat. L’altre vessant té l’objectiu d’impulsar projectes industrials de recerca, desenvolupament i innovació en la indústria manufacturera.

Roger Torrent destaca «la indignació del teixit empresarial» per la gestió dels Next Generation

En la mateixa missiva, Torrent ha fet arribar a Reyes Maroto «la indignació» causada per la gestió dels fons europeus. Aquest malestar, segons el conseller, és compartit «en el teixit empresarial català i també entre els agents econòmics connectats amb la petita i mitjana empresa del país». A més, el titular d’Empresa i Treball ha destacat la necessitat «d’un calendari, uns terminis i la informació adequada perquè les empreses susceptibles a acollir-s’hi puguin fer-ho efectivament».

Per això, Torrent ha demanat a la Ministra que «escollit al sector empresarial català». També ha reiterat que cal «modificar i adaptar les característiques de les noves línies d’ajuts». Especialment, remarca, aquelles previstes d’estar disponibles durant l’agost. En aquest sentit, Roger Torrent considera imperatiu «ampliar terminis i millorar la comunicació dels Next Generation».

Torrent reitera la necessitat que els fons es gestionin des de Catalunya

D’altra banda, el conseller Torrent ha indicat en la seva carta que tots aquests problemes s’haurien pogut evitar «si s’apliqués de manera efectiva el principi de subsidiarietat per a la gestió dels Next Generation». A més, ha recalcat la «necessitat que els fons estiguin gestionats des de Catalunya», ja que «qui millor coneix les necessitats i el funcionament del teixit empresarial, especialment de les pimes, són les administracions properes».

Pots llegir la carta del conseller Torrent adreçada a la Ministra d’Indústria en aquest enllaç.