Consorci de Formació Professional d'Automoció

Albert Castellanos, Roger Torrent i Natàlia Mas durant la presentació de la nova Oficina Pública
Albert Castellanos, Roger Torrent i Natàlia Mas durant la presentació de la nova Oficina Pública

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, va reunir-se la setmana passada amb cinquanta representants del sector de l’automoció catalana. En aquest acte, que va tenir lloc al Palau de Pedralbes, el Torrent va presentar a la indústria la nova Oficina Pública per a la Transformació de les Indústries de la Mobilitat i l’Automoció. El conseller va estar acompanyat per Albert Castellanos i Maduell, secretari d’Empresa i Competitivitat, i per Natàlia Mas i Guix, directora general d’Indústria.

L’Oficina Pública per a la Transformació de les Indústries de la Mobilitat i l’Automoció és una iniciativa del Departament d’Empresa i Treball per acompanyar les dues indústries en el seu procés de transició cap a la mobilitat verda. Addicionalment, servirà com a impulsora en la generació de coneixement, mitjançant l’elaboració d’estudis i informes sectorials. Finalment, també actuarà com a punt de trobada per facilitar la col·laboració publicoprivada. Especialment, pel que fa a la participació en els diferents finançaments europeus per a la transformació de l’automoció.

«Continuarem acompanyant l’automoció en el seu procés de transformació»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

Durant la seva intervenció, Roger Torrent ha assegurat que «continuarem acompanyant el sector en el seu procés de transformació, tot garantint l’ocupació de qualitat que sempre ha caracteritzat la indústria de la mobilitat i de l’automoció». En aquest sentit, el conseller ha explicat que l’Oficina compleix «un dels compromisos immediats» establerts al Pacte Nacional per la Indústria.

D’altra banda, va destacar el compromís del Govern per promoure «nous projectes industrials». A més, va indicar que l’executiu treballarà perquè l’actual teixit industrial «pugui adaptar-se a les noves realitats». L’objectiu final, doncs, serà que «l’automoció recuperi pes en el sistema productiu català», va concloure.