Consorci de Formació Professional d'Automoció

Roger Torrent (segon començant per la dreta) en la reunió amb representants d'Unmanned Life
Roger Torrent (segon començant per la dreta) en la reunió amb representants d’Unmanned Life

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va anunciar ahir un nou projecte d’inversió en Indústria 4.0 a Catalunya. Es tracta d’una iniciativa d’Unmanned Life, companyia que ha decidit instal·lar el seu hub tecnològic central a Barcelona. Aquesta empresa ha desenvolupat una tecnologia de robòtica avançada per gestionar grans flotes de robots i drons. Es tracta d’una tecnologia que permet crear noves solucions logístiques per a smart cities, smart factories. A més, amplia les possibilitats de gestió per a grans infraestructures. Fins ara, Unmanned Life tenia la seva seu a Brussel·les, on dona feina a 15 persones. Un cop es traslladi a la Ciutat Comtal, espera incorporar altres 20 treballadors a la seva plantilla durant l’any vinent.

El conseller Torrent ha fet pública aquesta notícia durant el seu viatge de treball a Londres. A la capital britànica, el titular d’Empresa i Treball s’ha reunit amb diversos directius de multinacionals i empreses vinculades a les inversions industrials. L’objectiu d’aquestes torbades és el foment d’inversions estratègiques al territori català perquè aquest segueixi avançant en la seva transformació cap a la Indústria 4.0.

«Catalunya és un indret únic perquè les empreses creixin en el mercat internacional»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

En aquest sentit, Roger Torrent ha valorat «molt positivament» el projecte inversor d’Unmanned Life. D’altra banda, ha celebrat «la capacitat tractora, la disponibilitat de talent i la llarga tradició industrial» a Catalunya. Tot plegat, combinat «amb la seva innovació tecnològica i sostenible», fan del país «un indret únic per aquelles empreses que busquen créixer i expandir-se al mercat internacional».

Per la seva part, Nicholas Zylberglait, CEO d’Unmanned Life, ha destacat la rellevància de Barcelona com a «hub de tecnologia líder». Concretament, ha mencionat la disposició de talent qualificat, un fort sector de les TIC, així com un entorn business-friendly com els grans avantatges dels quals disposa la capital catalana. Aquesta inversió en Indústria 4.0, doncs, permetrà la seva empresa «créixer i fer escalar les operacions a Europa», ha afirmat. Finalment, Zylberglait ha assegurat que les noves instal·lacions a Barcelona seran «l’aliança perfecta a la nostra seu de Londres, on ens centrarem en mercats internacionals».

Catalunya, un territori únic per a la inversió en Indústria 4.0

Durant el dia d’avui, Roger Torrent també va reunir-se amb consultors especialitzats en inversions internacionals. En aquestes trobades, Torrent va exposar les fortaleses de l’economia catalana com a destinatària d’inversions estrangeres. Sobre aquesta qüestió, ha explicat que «ens interessa rebre inversions, sobretot aquelles que repercuteixin en el nostre teixit productiu i en la creació de llocs de treball qualificats». Posteriorment, va reivindicar «la capacitat d’atracció de talent internacional» que tenen Catalunya i Barcelona.

Una de les consultores amb les quals s’ha reunit el conseller és CBRE. Stephen Fleetwood, el seu responsable de Talent, ha destacat que «Barcelona-Catalunya ha format, i continua formant part, de molts dels nostres projectes de selecció d’ubicació». Per això, ha indicat que «la sessió d’avui ha estat una bona oportunitat per debatre amb el conseller Torrent les fortaleses del talent i l’entorn empresarial de Catalunya per atraure noves inversions». Al llarg d’aquestes reunions, Roger Torrent ha estat acompanyat per Natàlia Mas, directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ; i Òscar Martí, director de Catalonia Trade & Investment a Londres.